Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje Betta Bojovnice Pestrá je nemocna

Od: amina odpovědí: 7 změna:
Moje Betta (je to kluk) je nemocny.Nevim co s nim mam delat.Nejdriv mel jenom hodne napuchle a zakalene oci tak sem mu koupila z petcentra takovy pripravek ktery mi doporucily.Kapal se do vody (je zeleny).Myslela jsem si ze topomuze nic.K tomu se pridaly male kousky plisne na hlavicce.Nevim co mam delat.Kamaradka mi doporucila ze ho mam utratit ze na 80% umre a ze by se jen trapil.Nevim nechci aby umrel je nejaka sance ze prezije?Mohla bych ho jeste zachranit?Prirostl mi k srdci nechci aby me opustil i kdyz az nebude poridime si krecka nebo kralicka(zakrsleho).Moc dekuji za vsechno info a jak vypada viz. fotka.Predem moc dekuju.I to ze sem se sverila mi moc pomohlo.Prosim pomocte mi.A omlouvam se za neprehledne fotky.
Moje Betta Bojovnice Pestrá je nemocna
Moje Betta Bojovnice Pestrá je nemocna #2
Moje Betta Bojovnice Pestrá je nemocna #3
výtka
Upozornění od sys ladinpraha 05. 03. 2017 13:46:59
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dost záleží na velikosti akvária kde ho máš. Tyhle přípravky proti plísním, když jsou nasazené včas tak většinou zabírají. Ať je to nějaký preventan nebo něco na bázi malachytovky. Akorát že v malém je bude problém trefit přesně dávkování. Když to přeženeš tak to rybě spálí žábry. Každopádně jestli tam máš vzduchování tak ho po dobu léčby pust na plno.
72mona3*

Vzduchování k chovu potřeba není, málokdo ho tam má, a ke všemu jsou chovány jen v pár litrech vody, takže jakékoliv zařízení většinou chybí *bum* Jak je to v tomto případě ještě nevíme. A také by se ještě měla zvýšit teplota v akváriu (26-28 °C) Silně zaplísněné rybky většinou nemají šanci. M.

doplněno 06.03.17 09:45:

Rybky jsou náchylné k nemocem, záleží i na kvalitě chovu, ze kterého pochází. A pokud se sečte nekvalitní chov a ve vašem případě nevyhovující podmínky, tak to dopadá přesně takto... *plac*

Jakékoliv zvíře (a je jedno, jestli je to rybka, králík nebo pes), které si pořídíme pro svou potěchu, bychom měli zabezpečit tak, aby mělo co nejlepší podmínky k životu. Pokud tomu tak není, zvíře je ve stresu a nastupují zdravotní problémy. A pak je to kontraproduktivní. Protože takový mazlík už pro potěchu není. A nepomůžeme si tím, že ho nahradíme jiným...

emilka12*

Neslepší na nemoce je esha2000.Nemusí se měnit.Moje beta to taky měla, jednou jsem ji vyléčila a pak to dostala znovu a umřela

ilovepets
hodnocení

Dekuji za tip skusim ho
ilovepets
hodnocení

VLNEČKA umrel ale dekuju
doplněno 06.03.17 06:42: Muje Betta umrela ale chstáme se mit kralicka a bracha mozna bude mit taky Bettu Bojovnici Pestrou.
Moje Betta Bojovnice Pestrá je nemocna #4
ilovepets
hodnocení

Děkuju moc.Vzduhování nemám ale mám menší akvárko jo takže...Ale jak jsneto pouzily tak to vubec nezabralo nevim co mam delat a tu plise ma jako kniry.Jinak ma teda taky zakaleny a velky viz. foto.
Diky za vsehno!
Moje Betta Bojovnice Pestrá je nemocna #5
Moje Betta Bojovnice Pestrá je nemocna #6
Moje Betta Bojovnice Pestrá je nemocna #7
an*

Ilovepets, je mi líto tvojí rybičky a chci tě požádat, než toho králíčka pořídíš, něco si o nich přečti. Na internetu najdeš spoustu informací jak se o králíčky správně starat. Každý než si pořídí zvířátko, měl by o chovu hodně znát, aby později nemusel řešit problém, proč je jeho zvířátko nemocné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]