Nejste přihlášen/a.
dobrý den, kočka dostala odčervovací tabletku asi v 16 hod, vnoci vyzvracela asi 8 cm dlouhý tuhý váleček chlupů - myslíte, že skrz ně strávila tu tabletu, nebo mám odčervit znovu? děkuji
Myslím, že za pár hodin už by měla být vstřebaná, i přes chlupy (bezoár). Já bych považovala odčervení za úspěšně dokončené. M.
Samozřejmě budu ráda, když to ještě někdo potvrdí, ale beru to logicky. K rozpadu tablety dochází téměř okamžitě, někdy dokonce ještě před požitím ( zkušenost zoufalého majitele bílo rezaveho kocoura, kdy polovina oslintané tablety zůstala opatlaná na prstech a všem okolo), tudíž vstřebávání nic nebrání. Ani bezoár.
mě se to talo u psa, normálně kupuji prášek kna veterině, ale tentokrát jsem ho koupila v lékárně, vlala jsem na veterinu a pan doktor mi řekl, a´t mu dám druhýá den talší tabletku, že nic nezkazím.
Ájo... co když ten Váš pejsek měl oproti běžné kočce váhu, při které by mu druhá pilulka neublížila? Možná ne ale já kočku přiotrávila kombinací dvou antiparazitických přípravků (a to byly přípravky vnější!), takže za mě dvě tabletky ne...
No, já proti odčervování rozhodně nejsem. Kotě se mi dostalo v květnu do dočasné péče spolku, pár dní po narození. Do srpna odčervované jako o život (u těchto případů - koťata narozené toulavé kočce - to dělávají), pak i mnou jednou v září. A v listopadu byla těžce zaškrkavkovaná! Proč? Boubele ve svalech a vnitřních orgánech. Usadí se tam a jakmile mohou, slezou se do střev. Kočka bohužel celou dobu nemocná, průjmy z různých důvodů (nakonec zřejmě potravinové alergie, ale byly tam i infekce a nezjištěné příčiny), mohla jsem jí ulevit, kdybych ji odčervovala častěji
Ani já bych to neriskovala, snad jedině, když je tableta vyzvrácena okamžitě. Je to přece jen chemie
a vylučuje se z těla přes játra. Dnes už spousta chovatelů neodčervuje preventivně, ale pokud ve stolici žádné parazity nevidí, tak jen jednou ročně donesou vzorek na rozbor, jestli je to potřeba.
Vím, že vetové pravidelné odčervování doporučují, ale ti doporučují vše, na čem mohou vydělat.
No já chovám psy s kočkama nemám moc zkušeností.
Protibleší obojek Foresto a pipeta za krk. Taková obyčejná, ale trochu si ji slízala, jelikož se pipeta pomalu vstřebávala. Teď už kupuju jinou značku, ty se vstřebávají rychle, i když i ty se jí podařilo slízat, ale nic jí nebylo. Jakmile jsem jí tehdy obojek sundala, udělalo se jí do pár hodin líp.
Možná to bylo tím, že to bylo kotě (4měsíční, takže ne úplný drobek) a já dala běžnou dávku a obojek byl taky pro dospělé kočky... moje vlastní blbost, no
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.