Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat proti kuně?

Od: halatovav odpovědí: 6 změna:

Okno od ložnice mám cca 1,30 nad terénem - dům je postaven ve svahu. V noci skáče na okenní parapet kuna. V zimě, když mrzlo, se snažila skákat proti oknu a dostat se dovnitř, zřejmě do tepla. Pak jsem ji vyplašila, ona utekla. Pod oknem byla hromada složeného dřeva. Domnívala jsem se, že kuna je tam uhnízděná. Dřevo jsme odklidili, chvíli byl klid, ale zase přišla, zase skákala po parapetu a proti oknu a snažila se dostat dovnitř. Mám strach, až bude léto a budu mít otevřenou ventilaci, že mi ta potvora vleze dovnitř, do domu a pak se jí nezbavím.

Co s tím mohu udělat. Myslivecké zkoušky nemám a flintu taky ne. A stejně bych se asi netrefila.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x

Jsem celkem dost překvapená, že se vám kuna snaží dostat do baráku. Na půdách je to běžné, ale aby lezla do obydlené místnosti, to je rarita. Nemá ráda společnost lidí, jejich pach, činnost... Jestli se právě jen přes to okno nechtěla dostat výš *nevi*

Tady je zajímavé početní: silvarium.cz/...

Stejně tak by šla nainstalovat síť do okna. M.

halatovav
hodnocení

Já jsem se s kunami zatím setkala jen jako s měnou v asi Chorvatsku, s živými kunami jen v zoologické zahradě. Loni si jeden soused pořídil kachny. Do té doby tady nic takového nebylo. Já se domnívám, že je to kuna, která přitáhla k těm kaqchnám. Já nevím, jak se kuna chová, jestli je to kuna lesní nebo skalní, ale skáče to na venkovní parapet okna od ložnice, když to vyplaším, tak to seskočí a já si myslím, že podle toho, co vidím, je to kuna.

Kočka to není. Kočka je větší. A nemá tak hustý ocas.

Já nevím, proč to skáče na venkovní okenní parapet, proč to s parapetu skáče proti oknu směrem vzhůru. Já se jen obávám, že v létě, když budu mít otevřené okno, aby neskočila dovnitř.

Už jsem měla v ložnici netopýra, ne toho malého, vrápence, ale toho velkého černého.

V noci tu potvoru nedokážu vyfotografovat, tak dokonalý fotoaparát nemám. Ale bude to kuna, protože když jsem nechala jednou v noci auto stát před garáží, tak mi pokousala ten "tapecírung kolem motoru", pak začal z auta kapat olej, byla porušený nějaký přívod oleje. Prostě, nevymýšlím si.

S vnukem jsme tu potvoru v noci strašili boucháním na okno. Utekla, pár týdnů se neukázala, a pak zase skočila na parapet a skákat proti oknu.

Nevím, co s tím. Ta "past na kunu", to jsem na internetu objevila, ale jak přiměji tu kunu, aby do té pasti vlezla. A potom, co s tou živou kunou v té pasti, já udělám? To nevím.

haninka*

To vezmete tu past i s kunou a odvezete jí někam daleko. Kunu vyklopíte a je to. Past si necháte na další kunu. Je to past živochytná (nic se kuně nestane). Jako návnada se doporučuje uzená makrela a sušená švestka. Na tu makrelu bych sázela víc. Ten sprej na kuny asi taky není k zahození. Hlavně prosím né žádné otrávené vejce. Buď otrávíte sousedovic kočku nebo nějakého ptáka atd. Nebo Vám to může přinést dítě dom a zapomene Vám to říct. A nedělá se to. Kupte si ten sklopec, nedavno jsem ho viděla na netu okolo 600,- Kč. A spíš bych řekla, že než k Vám do ložnice se snaží opravdu dostat někam výš a parapet má jako odrazový můstek. Okolo baráku máme kun nespočet (žere mi slepice) na chatě jí máme taky, ale tu si hýčkáme, protože nám tam žere myši. Ale nikdy jsem kunu neviděla. Aby s Vámi chtěla sdílet lože, to by musela být nějaká postižená (nic ptroti Vám) :)

hodnocení

0x

nastavit past na kunu je to kaková klec jak tam kuna vleze tak se zavře

trtr

Zdravím, jj, jmenuje se to sklopec a měl by ji mít nejbližší myslivec.

Kuna je ale hrozně chytrá šelma. Jak ze sklopce ucítí člověčinu tak vám do toho nevleze. Chce to s tím manipulovat v chirurgických rukavicích. Nejlepší návnada jsou sardinky ale jestli máte kolem kočky, chytíte do sklopce dřív kočku než kunu. Druhá volba jsou vejce ale jak říkám .. nesmí být cítit člověkem. Na parapet by se dal taky nastříkat autosprej proti kunám. Lepí a je strašně hořký takže když se myje zjistí jaký je to svinstvo a příště postříkané plochy obejde velkým obloukem. Jen se pak o takový parapet nesmíte v létě opírat sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]