Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti se Sibiřským huskym? Uvažujeme o jeho koupi a chtěli bychom si o něj co nejvíce zjistit. Samozřejmě jsme si přečetli mnoho charakteristik n internrtu, ale chtěli bychom slyšet nějaké "recenze" i přímo od majitelů. Jak je to s jeho výcvikem - klasické sednio, lehni, k noze, ke mně a přivolání? Načetla jsem se, že jeho lovecký pud je velmi silný, a proto musí být neustále na vodítku, kdyby něco zavětřil. Je moné ho třeba u řeky, na poli pustit? Samozřejmě záleží na výchově, ale u některého psa to jde samozřejmě lépa a u některých se pudy nezapřou a nepřenaučí.
Děkuji za rady.
měli jsme huskyho, před 4 lety jsme obrečeli jeho odchod v 16 letech. Jako smečku měl naši rodinu, pracujeme doma a tak jsme byli pořád pohromadě. Vycvičit nejde, takže byl pořád na samonavíjedle. Ale určitě s námi netrpěl. Každý den v průměru 10 km na kole o víkendech v pohodě i 50 km. Máme i zahradu, takže přes den byl tam ale na noc chodil domů. Pokud nemá husky pohyb, tak je to špatně. Také miluje slepice, které potká při vyjížďce, takže pořád myslet za něj. Po prožitých zkušenostech bych ale nikdy neměnil a kdybych byl mladší pořídím si ho znovu.
A to jsem se ještě nezmínil o zimě. Co jsme si na béžkách užili legrace. V létě samozřejmě, když je teplo, musíte přizpůsobit zátěž a spíš vyrazit ráno.
Ačkoliv nemám s touto rasou zkušenost, tak Vám radím, věřte psaným doporučením. Ti psi to mají v genech.
Husky je tažný pes a potřebuje mnoho pohybu.
Hafíci.cz:
Náročnost na výchovu - náročný
Náročnost na pohyb - velmi náročný
Jestliže jste ještě psa na výcvik a výchovu neměli, tak ve vašem zájmu i psa bych toto plemeno začátečníkovi nedoporučovala. Nedopřejete-li mu dostatek pohybu a práce, nebude tento pejsek nikdy spokojený, a jak píší, i jídlo je potom vedlejší. Věřte tomu, jakou charakteristiku napsali.
Neudělejte dalšího psa nešťastného.
Napište něco o sobě, podmínkách, jakého psa si představujete, jistě by se našlo podobné plemeno, s jinými vlastnostmi, vhodnější.
Podívejte na web www.siberianhusky/... kde Vám docela i píšou,pokud celý den pracujete a máte místo jen pro jednoho - nekupujte haskyho. Potom také hrabe a utíká a další a další...
Bylo by dobré poznat a být v kontaktu s nějakou chovatelskou stanicí. Ti Vám o péči a potřebách tohoto pejska povědí to hodně podstatné a důležité. Prostě přímo od zdroje.
Přítel má australského ovčáckého psa /ovčáka/ Společenský, činorodý pes, můžete volně nechat pobíhat po poli, vrací se k pánovi, agility apod, shání do stáda - je s ním sranda, fajn společník.
Děkuji, ale myslela jsem opravdu zkušenosti současných či bývalých majitelů těchto psů. Toto jsem si našla na internetu, jak jsem už psala v dotazu.
Zkušenosti mám myslím hojné, ale ze sportovní kynologie, proto se ptám na toto plemeno. Nebydlíme ve velkoměstě a máme domek se zahradou.
Přesto však děkuji za Váš čas.
Mám jen svůj subjektivní pohled, ale nelíbí se mi, když v létě vidím, jak tito a podobně chundelatí psi, lapají ve městech po dechu s jazyky na zemi. Myslím si, že se šlechtili na trochu jiné klimatické podmínky. O požadavcích na fyzické vytížení ani nemluvím.
Ale je to na majiteli, jak se postará o potřeby toho tvora.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.