Nejste přihlášen/a.
Zdravím.!
CO2 do zavedeného ekosystému v akváriu je naprosto zbytečné přidávat.
Chce to pouze "vychytat" ten správný poměr ryb a rostlin.
Ryby přes den produkují CO2 a "spalují" O2. Rostliny přesně naopak.
Pokud se Vám povede v akváriu zavést tuto rovnováhu, pak nepotřebujete žádné
vzduchování, žádné přidávání CO2.
Je to naprostý nesmysl.
Začínat jsem s rybičkama takřka před půl stoletím. Takové výmysly vůbec nebyly a
chovům se dařilo. Musíte pouze dodržovat základní požadavky. Jak na počet ryb v nádrži, tak na množství rostlin
a taky intenzitu a dobu osvětlení.
Pak se Vám nebude tvořit řasa a všemu se bude dařit. Nepřekrmovat.!
Skočte si do antikvariátu, nebo do knihovny, půjčte si pár starších knížek o akvaristice a uvidíte sám.
Ať se daří.!
Jo... a čím větší akvárko, tím méně starostí. Já mám pár nádrží přes 200L a o ty se prakticky nestarám.
tohle jsem se pokoušel vyřešit sodou + kyselinou citronovou. Bohužel regulace z ebay byla tak mizerná, že když jsem ráno odcházel bublání bylo naprosto v pořádku a po příchodu z práce šumák hadra. Všechno mělo bříška nahoru.
Tím jsem s CO2 skončil. Myslím, že je jednodušší vybrat takové rostliny, které CO2 intenzivně nepotřebují. Je jich takový výběr, že pokud se vám nějaká líbí dá se najít nějaká její podobná alternativa bez tohoto nároku.
Pokud, tak nějaký kvalitní produkt. Je jedno jestli set nebo po kouscích. Ale vím, že se dal sehnat docela rozumný set, který byl cenově jinde než do té doby. Ale už se o to cca rok nezajímám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.