Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
V kuchyni se mi rozmnožili potravinové moli,všechny napadené potraviny jsem vyhodila. Ale toto řešení není dokonalé.
Existuje jiný druh molu,který se živý vajíčky potravinových molů.
Jak se nento druh molu jmenuje a kde se sežene.
děkuji Danuka
Doporučuji ze zkušenosti koupit lapač potravinových molů... třeba tento bývá i v běžných drogeriích...máme s tímto typem dobré zkušenosti
Proč se těm motýlům letos tak daří? Toto není první dotaz na molavola.Nevíte někdo z čeho vlastně vznikne? Našel jsem že nějak vajíčko-housenka-mol.Ale začátek ten první je z čeho? To vajíčko taky musela prcnout nějaká samice.Nebo je to stejné jako co bylo dřív : vajíčko nebo slepice?
Jinak k dotazu - preventivně používáme toto dle obrázku dole.Jak na potravinové tak i šatní.Na šatní jiný,ale výrobce stejný.Nesmrdí to naftalínem.
"mnd" - "Nevíte někdo z čeho vlastně vznikne? Našel jsem že nějak vajíčko-housenka-mol.Ale začátek ten první je z čeho? To vajíčko taky musela prcnout nějaká samice"
Někdy se stane, že otevřeným oknem vletí do bytu samička plná vajíček a ty naklade do potravin (mouka, strouhanka, rýže, luštěniny, nudle, vločky . . . . . ), proto je velmi důležité tyto potraviny skladovat v dobře uzavřených nádobách.
Nejčastěji si je ale přineseme domů již z obchodu. Vajíčka a někdy i již vylíhnuté housenky jsou v potravinách již ze skladů.
Nám se například stalo, že jsme pro ptáčky na zimu koupili slunečnicová a jiná semínka, které jsme nechali doma v přesíni a z toho jsme měli celý byt zamořený moly. Když se to stane, tak je třeba je rychle likvidovat, aby nestačili někam naklást vajíčka.
Danuko, do vyhledávacího okénka zadejte - potravinoví moli - a najdete mnoho diskuzí. Mi se vyplatilo všechno přesypat do omělohmotných lahví od mléka a malá balení do nějakých sklenic. Aby ty mrchy nepřelézaly ze sáčku do sáčku. A všechno, co donesu z obchody, tedy sypké, dám na noc na mražák. A u mnoho let je klid.
Trychtýř můžete vyrobit z pet lahve, když ji ustřihnete. Nebo se širokým hrdlem koupíte.
Mouky, krupici, rýži, luštěniny, koření, strouhanka, staré usušené rohlíky, vše uzavřít, vymýt rozsypané zbytky a do nádob přidat tak 3 bobkové listy. Nějaké poházím i do polic s potravinami a mám klid. Když bob. listy vyčichnou, tak vyměním. Pozor, našli jsme ložisko molů i v pytli s granulemi pro psa, ale to už z nich vylézali dokonce červi. To nás fakt nenapadlo. Levné, účinné a bez chemie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.