Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,naše 14ti letá fenka bišonka už nezvládá pokousat granule,můžete poradit jakou stravu ji dát kromě granulí tak aby nestrádala a chutnalo ji to a hlavně aby neměla často řídkou stolici.Děkuji.
Zdravím. 14 let, to už je zasloužilá babička. Pokud je zvyklá na granule, je možné ji ty granule namáčet vodou, a teprve po změknutí předložit. Daly by se přelít i teplým vývarem z libového masa (aby pěkně voněly) a po naměknutí předložit fenečce. Ale musí se dát pozor, aby vše snědla. Mokré zbytky velice rychle podléhají zkáze, plesniví. Je také možné ovonět změklé granule kousíčky masa (raději vařeného) hovězího, rybího nebo krůtího, ale jen málo, maso obsahuje tuk, ten ředí stolici. Kuře bych vynechala, většině pejsků, zvlášť malých plemen, způsobuje právě průjmy. Kuřecí maso není kvalitní, člověk ho přežije, pejsek nemusí. A pokud má často (nebo díky věkem zhoršenému trávení) už stále řidší stolici, pomáhá přidávat vařenou rýži, vařenou mrkev (asi 1/3 mrkve), a tu po zchladnutí vidličkou rozmačkat a smíchat s maličkými kostičkami masa (kvůli vůni) a to vmíchat do granulí. Také pomáhá už nastálo přidávat menší hrstičku syrových ovesných vloček do každé dávky. Pejskové totiž vločky nedokážou strávit, vyjdou z nich tak, jak je snědli. Ale jelikož jsou suché, nasají do sebe tekutinu a stolice tím pádem není tak řídká. V žádném případě nedávejte kosti, ani drůbeží krky. Mladému, zdravému pejskovi kosti způsobují zácpu, starému pejskovi se zhorřeným trávenín způsobí průjem. Také nedávejte pečivo, ani sušené a žádnou sůl. Ať se bišonce daří. Ida
Dobrý den.
Všem vám moc děkuji za odpovědi.Tuto stravu jsem začala praktikovat už při prvních potížích se zoubky,není to tak dlouho i veterinář se divil že je má tak pěkné.Ale protože je to naše milovaná holčička tak jsem měla starost jestli to není moc jednotvárná strava.Proto jsem se obrátila na vás protože mám dobré zkušenosti,že tady na poraďte.cz dokážete vždy dobře poradit a chci ji co nejlépe usnadnit kousání.Naše stařenka se jmenuje Ájinka a dělá nám jen samou radost,ještě jednou díky.Kdyby jste měli ještě nějaké vychytávky se stravou budu jen ráda když napíšete
Granulky můžete namočit vodou nebo zalét polévkou. Jestliže má problematické trávení, časté průjmy, konzultujte s veterinářem. Navíc, v ordinaci kvalitní granule vždycky má a prodá vám. Když se vám budou zdát drahé, pohledejte na netu levnějšího dodavatele stejné značky, se kterou jste byli spokojení.
"babkazov"Svatá pravda,ty oči to se fakt nedá odolat,ale většinou to jinak nejde.
Když už jsem tady tak se musím zmínit že jsem naší Ájince objednala granulky jsou jak korálky "pro seniory".Dnes je přivezli a přezto že jsem ji uvařila rýži,mrkev a masíčko což sežrala beze zbytku,tak běhala kolem pytle s granulema a musela jsem ho načít,dát ji do misky a ona je zbouchala jen se po nich zaprášilo.Mám z toho velkou radost že ji chutnají.Nevěděla jsem že jsou takové malé granulky,je to super.
Pozor! Bacha! Otylý, tlustý bišonek je opravdu hodně nehezký! A navíc, hrozí cukrovka, posuny plotének v páteři, mrtvice a ještě několi strašlivých věcí! Ať se psinečce daří!
Razova, bezva bezva. Ať se psinulce dobře daří. Pohlaďte ji za mě.
babkazov-To že by přibrala se nebojím,Ájinka přez 5 kg nejde.Granule jsem vždy objednávala podle věku a složení potravy a chutnaly ji,ale teď jsem je změnila kvůli stáří.Jsem ráda že ji chutnají a nepřejídá se.Stále si drží svoji váhu a hlavně chodíme na procházky které má moc ráda.Někdy se stane a že už nemůže tak ji vezmu do náruče,žádný problém.Jak říkám,naše sluníčko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.