Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Línání psa - pomóc

Od: bylinka odpovědí: 10 změna:

Vzala jsem si z útulku psa,křížence a hrozně líná, chlupy všude, jsem z toho už nešťastná, ale nedokážu ho dát pryč,je jinak hodný.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Asi to, co vám poradím, bude vypadat nedobře, ale mám to po desetiletí vyzkoušené, funguje to nejlépe ze všeho. *hej* Vezměte si plátek z pilky na železo a tím ostřím ho hlaďte. Netlačit! Netahat! Jen hladit. Po směru i proti směru růstu chlupů. Bezpečně vytáháte úplně všechno. I to, co by vypadlo až zítra. Ten plátek je dlouhý a do ruky nešikovný, můžete ho ohnout, zlomit a část zabalit, ať si neodřete dlaň.To všechno musíte dělat venku, nějakou igelitovou tašku při ruce, protože těch chlupů je nesmírně velké množství. ;) Možná, když vám to půjde, vazkoušejte vytrimovat. Mezi palec a ostří vzít chlupy a páhnout. Nedržet příliš pevně. Co má vypadnout, to zůstane. Nevyrvete silou z kůže. Vyzkoušejte a napište!

doplněno 16.02.17 07:09:

Já jsem používala na knírače plátek napůl rozřízlý a mezi nimi podložku. Ostří tím bylo zdvojené. Tužka je pro srovnání velikosti.

Línání psa - pomóc
bylinka
hodnocení

Moc děkuji za radu a foto,vyzkouším to.

annaa*
hodnocení

2x

Každý pes dvakrát do roka líná. Línání v předjaří je horší, protože shazuje hustou zimní srst. Urychlíte to častým vyčesáváním a také pomáhá přidávat do žrádla lososový olej a biotin. Do tří týdnů by měl být přelínaný.

Pokud žije v bytě, tak ztrácí srst celý rok.

72mona3*
hodnocení

2x

To jste neviděla, jak to vypadalo u mýho pejsana. Když shazoval svou první zimní a zároveň štěněcí srst...To jsem se ráno probudila a po celém bytě bylo bílo. Doslova. Trvalo to v takové míře tři dny pak už to asi bylo v normě. Nebo mi to tak aspoň připadalo. Rozhodně by mě ani nenapadlo zmiňovat se o "dávání pryč", i kdyby to tak mělo být trvale.

Česat česat česat. Dodávat vitaminy. Ostříhat, pokud je to ten typ. Vydržet. Vše už bylo řečeno nade mnou. M.

marfusa*
hodnocení

1x

Mám křížence Německého ovčáka s jezevčíkem. Jen pro upřesnění- nevypadá špatně, je to jen menší vlčák. Jak ten líná. Celoročně a dvakrát ročně ještě shazuje sezonní srst. Co nadělám. Chlupy všude.

hodnocení

0x

Vyčesávat jste zkoušela? Línat nepřestane, ale ty chlupy nebudete mít všude :)

Máte psa doma? Asi je to u některých normální, slyšela jsem - snad to někdo potvrdí. A za další, jak dlouho jej máte? Když je pes nejdřív venku (v útulku) a pak doma, zákonitě začne ze změny teploty línat.

bylinka
hodnocení

Vyčesávám ...budu muset vícekrát,doufám,že je to tím příchodem jara tak intenzivní, pak to snad poleví.

lidus*
hodnocení

0x

Pes šeltie, to byla pohoda, kocour to je prostě byt chlupatý a češu ho i 2x za den, češe se rád. Pokud je na chalupě, nelíná téměř vůbec. Prostě jsme si zvykli.

alinna
hodnocení

0x

Blíží se jaro, je normální, že pes líná, každý den ze psa vyčesávám chomáže chlupů, z retrívra už mám skoro labradora. Po nějaké době se to zmírní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]