Nejste přihlášen/a.
Mám křečka, jmenuje se Cookie, a nedávno oslavil rok. Je to jedno z mých nejmilovanějších zvířat, ale pozoruji u něj, že mu se mu poslední dobou oběvuje pár lisinek v srsti, ale vždy tam má už i nové krátké chloupky. Bojím se o něho, ale myslím že se o něj starám opravdu dobře, má obrovskou klec, každý týden ho čistím, dostává zeleninu a ovoce, občas maso nebo červa (ale jen málokdy) a jinak kvalitní granulky přímo pro křečky. Nechci aby umřel, co s tím mám dělat? Předem děkuji za odpověď
Ahoj, nedrbe se křeček poměrně často? Může mít vyrážku - pokud je lysé místo zarudlé, loupavé, mokvavé. Nebo může jít o roztoče, každopádně by to chtělo navštívit veterináře, nebo alespoň se poradit ve zverimexu ale s někým kdo tomu trochu rozumí), pak by to chtělo i pořádně vyčistit klec, roztoči můžou být v domečku, v podestýlce, kterou kupujete, v růžkách klece i na "žbrdlinkách" takže vše vydrbat..
...A pokud se neškrábe, nic ho netrápí, baští, a je vitální, může to být prostě jen projev stáří, ale neznamená to, že umírá .
Lyca, křečci jsou všežravci, masem a červem, ani jiným hmyzem neopovrhnout..
pardon, ivca
Děkuji za odpověď, s křečkem jsem ve výsledku došla k veterináři z důvodu že měl v srsti lysinek více, začalo to být zarudlé a více se drbal. Nakonec jsem se dozvěděla že má nějakou plíseň, a tak ho teď jednou po čtyrech dnech musím máčet roztokem. Myslím že už se mu to zlepšuje, takže tedy (jak už jsem zmínila) děkuji za odpověď. Milovník.
Nechci Vás nějak rozrušit, ale u nás doma jsme měli taky některá tato drobná zvířátka. Bohužel se ony nedožívají nějakého vysokého věku (teda ve srovnání třeba s člověkem). Jim to určitě stačí. Takže to berte jako život. Prostě někdo přichází, někdo odchází. A věřte, že třeba já jsem citlivý, oplakal jsem i synovu zemřelou strašilku a ta se dožila asi 13 měsíců. A nejhorší péče, jakou může někdo dát, je překrmování zvířátka. Někdy je lepší vyhládnout.
Ahoj.Sice je to trochu mimo tvoju otázku,ale prečo dávaš křečkovi maso a červy? Niesu náhodou křečci bylinožravci?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.