Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pousteni chlupu

Od: maja2805 odpovědí: 4 změna:
Dobry den mam kocoura je mu necely rok.strasne moc lína pousti chlupy nevim co s tim chlupy mam snad i v puse a davat ho pryc tose mi zrovna nechce piradte

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x
Vyčesávat a vyčesávat. A kvalitní krmení. Krom toho si myslím, že nevíte, co to jsou chlupy všude. Mám dvě polodlouhosrsté kočky a jednu obyčejnou krátkosrstou nalezenkyni. Z té nejde snad nic. Ovšem z kočky s delší srstí denně vyčešu hrst chlupů. Dlouho jsem jí nečesala a už mě ty chlupy štvaly. Češu takhle už týden, každý den pár minut a chlupy pouštějí stále. Zajímalo by mě jestli jí někdy vyčešu natolik, že z ní skoro nic nepůjde. Neexistuje chovat kočku v oblečení na ven, ale ihned po příchodu domů se převléknout a oblečení uložit. Sedací nábytek kožený, židle dřevěné, v celém domě jen několik minikoberečků, nic na čem by chlupy držely a musely se z toho odstraňovat. Přístup do postele neexistuje, nechci pak ležet v chuchvalcích chlupů. Každodenní zametání, luxování nebo vytírání. A stejně večer vytřu a ráno obývák s kuchyní, kde jsou přes noc zavřené, musím zamést. Začínám den s koštětem v ruce a končím den s mopem v ruce. Nekonečná práce.

hodnocení

0x

Naši mají siamáky, ti skoro vůbec nelínají a přesto v bytě, na několika místech leží lepítkové válečky na odstraňování chlupů z oblečení a také takové jako sametové udělátko na odstraňování chlupů z tapecirungu. V provozu jsou rukavice na odstraňování chlupů z kožíšku. Na ruku si navlékně silonovou punčochu nebo ponožku a každou chvíli kluky přejede. A taky vlhkou nebo suchou švédskou útěrkou je přetře každou chvíli. Jsou krátkosrstí, takže kartáč ani moc ne. Kluci jsou naučení, skočí na pračku a nechají se. Když se taková procedura dělá často a pravidelně, je to jen několik minutek. Na stříhání drábků je každý háklivý jinak. Pak sedí u špajzky a čekají na dobrotku. ;) Vyzkoušejte i plátek pilky na železo. Kočku s ní přejeďte. Vytáháte to, co by vypadlo až zítra. Vysavače se bojí?

hodnocení

0x

Mám to podobně - pomůže jedině vyčesávat, když budete pravidelně, kocour se naučí držet a možná se mu to začne i líbit;) ... ale i tak budou všude chlupy, čili mít v pohotovosti koště, vysavač a nepouštět ho tam, kde to chcete mít relativně bez chlupů... to bohužel ke krásným chlupatým kočkám patří;)

wanesa*
hodnocení

0x

No přeci by jste ho nedávala pryč kvůli tomu,že kocour líná?Možná to chce opravdu lepší stravu a pokud líná opravdu hodně,tak kupte Biotin -lidské vitamíny(vitamín H) a od Brit Care -lososový olej a dávejte stříkačkou denně 2ml.Naše kočky ten olej nechtějí,tak ho dostávají stříkačkou do tlamičky.Tyto vitamíny jsou výborné právě na srst,jak na kvalitu,tak na línání.Tabletky jsou bez chuti a zápachu a jsou tak malinkaté,že se bez problémů dají kočičce do krku a kočka jí spolkne.Taky je dobré koupit v lékárně Pangamin-pivovarské kvasnice v tabletkách(jsou v nich spousty vit.B)kočky to berou jako pamlsek,vždy dám do granulí cca 3 tabletky a oni si je samy vyzobou.Toto vše pomáhá ke kvalitě srsti ale trvá to cca dva měsíce,než uvidíte změnu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]