Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Živá vosa v obýváku 4.2. 2017 !

Od: ekry odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, dnes 4.2. 2017 se mi v obývacím pokoji zcela nečekaně jakoby odnikud objevila OBROVSKÁ ŽIVÁ VOSA ! Jsem z toho hodně vyděšenáý a mám velký strach, abych neměla nějaké hnízdo ve zdi. Dům, ve kterém bydíl je z cihel, ale dost starý a v patře, kde mám byt se dělala rekonstrukce až na trámy a žádné hnízdo tam nebylo jen kuny. Pak je tu možnost, že hnízdo je někde v podkrový, kde je ještě jedna půda, nebo v díře po kabelu a nebo v některém větráku. Jsem z toho hodně vyděšná, protože mi nepříjde normální, aby mi na začátku února spadla pod nohy ŽIVÁ vosa, venku je sníh a asi +4,5 °C, vlhko tak absolutně nechápu, kde se tu ta vosa vzala. Pavouky nebo slunéčka sedmitečná ještě snesu, na ty jsem zvyklá, vyjíámečně i na ploštice, ale tohle mě vášně vyděsilo. Proto se ptám co to znamená a jak najít případné hnízdo nebo co s tím mám dělat.

Děkuji

Eva*sok*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

3x

Přesně tak, přezimují jen oplodněné samičky, které hledají na podzim úkryt na přezimování a to osamoceně. Někde si zalezla, že jak se oteplilo tak ji to probudilo. Nic se nebojte. Stačí ji přes den vypustit ven, ona se nějak zařídí.

hodnocení

2x

Velká vosa? Mohlo by jít o Sršeň, která se předčasně probudila ze zimního odpočinku. Nebojte se, přezimují samotářsky. Nechci vám radit, abyste ji něčím plácli, je to totiž chráněný hmyz... Ona stejně zemře sama, stačí na chvíli otevřít okno, poletí za světlem a hotovo.

Živá vosa v obýváku 4.2. 2017 !

jabraka*
hodnocení

1x

To co je na fotce bude určitě sršní samička.

JB

hodnocení

1x

Dobrý večer ekry, právě jsem si přečetla vaši obavu kvůli vose.Je to neuvěřitelné, měla jsem dnes ten samý problém - v ložnicí mi po zácloně také " šplhala " poměrně velká vosa*nevi*.Pustila jsem ji ven. A jak napsala floro. Určitě to byla oplodněná samička, zrovna tak, jak ve vašem případě. Nemusíte mít ale obavy, že byste v domě měla hnízdo přezimujících vos, protože vždy před nadcházející zimou všechny vosy v hnízdě včetně staré královny umírají. Jedině oplodněné samičky zimují, aby mohly příští jaro zase založit novou kolonii.Jestli objevíte hnízdo, bude prakticky prázdné. Bez obav ho zlikvidujte.;)

hodnocení

0x
Vosa se u vás schovala a teď se probrala a chtěla ven.
My ještě o Vánocích doma plácačkou pleskly 2 mouchy.

hodnocení

0x

Nám včera lítal po bytě žluťásek a venku na zeď přistál komár.

ekry
hodnocení

Děkuji mnohokrát za odpovědi a hmyz se obyvkle nebojím ani mi nevadí, ale vosa v únoru mě přece jen zaskočila. A budu doufat, že šlo o shodu náhod.

Eva

vernon
A to jsi měla pocit, že vosy přes zimu neexistují? Nebo odlétají do teplých krajin? Prostě se u tebe snažila přezimovat, nepovedlo se, kvůli teplu.

hodnocení

0x

No jo, topíš jako na parníku a pak to takhle vypadá.

Kdybych měl být vyděšený z každý vosy nebo mouchy, tak jsem už dááávno v blázinci.

Nesmíš si všechno tak brát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]