Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maly černí skákací broučci podél zdí ve vlhku

Od: pala odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, prosím o radu. Dnes jsem šla vyhazet roztaty sníh a narazila jsem na stovky miniaturních černých broučků. Jsou velcí nanejvýš milimetr a jsou opravdu všude okolo domu, ve spárech dlažby, na betonu dokonce v misce na vodu mého psa! Zdržují se tedy ve vlhkých místech a jsou jich opravdu stovky, lezou, dokonce jsou pozorovala že i skáčou. Když je člověk rozmazne je z nich černý popel. Nevíte o co by se mohlo jednat prosím? Bohužel foto není úplně kvalitní protože broučci jsou opravdu miniaturní a nejsou blíže zaostřit. Děkuju za každou odpověď :) !
Maly černí skákací broučci podél zdí ve vlhku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

5x
Teď to bylo ve zprávách na nově sněžná blecha, žije přes zimu, neškodná, převážně v blízkosti listnatych lesu, živí se brouky a stavou z mechu. Ma ráda zimu a vlhko. V teple umírá.

ohneta*
hodnocení

4x

Sněžnice matná, alias sněžná blecha :-D

72mona3*
hodnocení

3x

Možná chvostoskoci. *nevi* M.

doplněno 05.02.17 12:13:

Pokud porovnávám obrázky chvostoskoků a sněžnic, pořád se kloním ke chvostoskokům *neví*

hodnocení

1x

Přikláním se také k tomu,že to jsou chvostoskoci,kterým se u nás říká sněžné blechy. Jukněte na toto:

biomach.cz/... nebo oko.yin.cz/...

Sněžnice matná je nejmenší srpice vyskytující se i u nás, je dravá - loví chvostoskoky a v německy mluvících zemích je známá jako "sněžná blecha"(Schneefloh), protože skáče pomocí zadních nohou až.20cm.Tím si také vysvětluji, proč odpověď ohneta ( i když podle mého názoru je špatná) byla víckrát hodnocena jako dobrá odpověď.

pala
hodnocení

Děkuju za odpovědi :) vypadá to na ty chvostoskoky co jsem koukala po internetu, ale nejsem si jistá. Uvidime, zatím se vše postříkalo.

pala
hodnocení

Pořádně jsem z blízka porovnala tělíčka a řekla bych, že na 90% chvostoskoci. Nožky mají krátké, tělíčko více vyduté. Každopádně děkuji všem za odpovědi :) zprávy jsem také viděla, jen mě to zaskočilo. Nikdy dříve jsem tu takové množství ničeho takového nezpozorovala a to tu žiji už 20 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]