Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kálení psa

Od: vlasimek odpovědí: 4 změna:

Potřebuji poradit, mám 10 měs. pejska yorkšíra. Máme problém s jeho kálením. Chodí pravidelně ven, tam se vyčůrá a občas i vykálí. Přijdeme domů zhruba po 3 hodinách odpočinku se zvedne a okamžitě jde někam do kouta a tam se pokálí. I přes malý výprask a neustálé napomínání se nám nedaří ho to odnaučit. Venku je chválen, jídlo dostává jednou denně , kolem 17 hod. Už nevím jak ho to odnaučit. Dokáže někdo poradit?Chodím do práce takže naše vycházky jsou naprosto pravidelné a snažím se aby i děti ho venčily ve stejnou dobu. Jsem z toho zoufalá. Jiank pejsek je hodný, milý a hrozně hravý, ale nedokáže si vůbec nějak říci o své potřebě. Rodiče mají tři psy a při potřebě jdou ke dveřím, takže člověk to krádně pozná.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kaká, když jste doma? Já si myslím, že pejsek o tom, že se mu chce kakat, vám říká. Jen vy mu nerozumíte. Říká to, ale jen krátce, protože si myslí, že to stačilo. Každý pes je jiný a každý o potřebě jít ven, říká jinak. ;) Endy běhal ke dveřím a poblafkával. Bubu neříkala nic, ale sedla si k domovním dveřím. Dorka také neříká nic, ale je neklidná, pobíhá, někdy si sedne do koupelny a dívá se na své oblečky. Ale když začne dýchat jako kdyby jí bylo horko nebo byla ulítaná, vím, že je zle. Žádné přezouvání, žádné otálení. Ihned ven! Ale ihned! :-D Každý pes některé věci říká svým způsobem. Musíte vypozorovat!

hodnocení

0x

Hezký den,ještě je to pořád štěně,takže má čas se to kakání doma odnaučit. Ale je fakt,že v 10 měsících už naše fena doma nekakala.Ale každý pejsek je jiný. Naše fenka třeba rychle pochopila,že kakat se má jen venku,ale trvalo jí dlouho,než vydržela přes noc,takže jsme do jejích 8 měsíců doma ráno sbírali bobky. Naštěstí byla naučená,že když to neudržela,chodila na jedno a to samé místo na ručník. Když se doma pokaká,netrestejte ji,mohla by se zatvrdit. Zkuste pozorovat její signály,kterými dává najevo,že se jí chce. U nás je to jednoduché,naše fenka si zakňučí a začne mě také někdy tahat za ponožku. To už vím,že potřebuje venku něco vyrobit. Jinak s ní ale chodím zhruba v podobné časy. Myslím,že postupujete dobře,jen zkuste vašeho pejska více sledovat,jestli předtím,než má nehodu,nedává najevo nějaké signály. Podle mě se to ale nejpozději do roka upraví. Kdyby ne,poradila bych se s veterinářem,jestli třeba nemá nějaký zažívací problém.

doplněno 29.01.17 10:25:

omlouvám se,píšu v ženském rodě a teď čtu,že je to pejsek...no,tak jak to tak vám přeji hodně trpělivosti

hodnocení

0x

Jinak ještě mě napadlo...jestli to dělá po probuzení,což u štěňat bývá celkem běžné,bylo by dobré,hned,jak uvidíte,že se probouzí na nic nečekat,popadnout ho do náruče a jít s ním ven a když se venku vyprázdní odměnit ho něčím,co má rád a hlasitě pochválit.

blanka33*
hodnocení

0x

A jste si jistá, že to nedává nějak najevo, že ihned jde do kouta a pokaká se? Já si myslím, že ne, že určitě dělá něco neobvyklého (chodí sem a tam, vypláznutý jazyk, kouká po vás co děláte). Jenom jste si toho třeba nevšimla. Naší fenečce se také do svých asi 8 měsíců stalo, že se pokadila, i když to nechtěla udělat schválně. Ale netrestejte ho za to... Nemůže za to, třeba mu to chvíli potrvá než pochopí, co po něm chcete, každý pes je jiný ;). Rozhodně s ním choďte na častější procházky, nebo aspoň ho pusťte každé dvě hodiny ven vykadit. A když se vykadí, pořádně ho pochvalte a odměňte ;). Časem pochopí, že je lepší kakat venku, než v domě. A ještě za to dostane odměnu :). A víc ho pozorujte, kde běhá, také třeba může očichávat nábytek, či právě tam, kde dělá potřebu a to okamžitě musíte zavelet, že se jde ven *hej* !

doplněno 02.02.17 17:50:

Teď už to naše fenečka umí a vždy, když potřebuje se vykakat či vyčůrat, tak jde ke mě a začne mě škrábat na noze a kňučet :). A to hned vím, co chce :). A když spím na gauči, tak na mě skočí a celou mě olíže (aby mě vzbudila) a pak na mě dává packu a nepřestane, dokud nevstanu a nejdu ji otevřít dveře :-D...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]