Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit, mám 10 měs. pejska yorkšíra. Máme problém s jeho kálením. Chodí pravidelně ven, tam se vyčůrá a občas i vykálí. Přijdeme domů zhruba po 3 hodinách odpočinku se zvedne a okamžitě jde někam do kouta a tam se pokálí. I přes malý výprask a neustálé napomínání se nám nedaří ho to odnaučit. Venku je chválen, jídlo dostává jednou denně , kolem 17 hod. Už nevím jak ho to odnaučit. Dokáže někdo poradit?Chodím do práce takže naše vycházky jsou naprosto pravidelné a snažím se aby i děti ho venčily ve stejnou dobu. Jsem z toho zoufalá. Jiank pejsek je hodný, milý a hrozně hravý, ale nedokáže si vůbec nějak říci o své potřebě. Rodiče mají tři psy a při potřebě jdou ke dveřím, takže člověk to krádně pozná.
Kaká, když jste doma? Já si myslím, že pejsek o tom, že se mu chce kakat, vám říká. Jen vy mu nerozumíte. Říká to, ale jen krátce, protože si myslí, že to stačilo. Každý pes je jiný a každý o potřebě jít ven, říká jinak. Endy běhal ke dveřím a poblafkával. Bubu neříkala nic, ale sedla si k domovním dveřím. Dorka také neříká nic, ale je neklidná, pobíhá, někdy si sedne do koupelny a dívá se na své oblečky. Ale když začne dýchat jako kdyby jí bylo horko nebo byla ulítaná, vím, že je zle. Žádné přezouvání, žádné otálení. Ihned ven! Ale ihned!
Každý pes některé věci říká svým způsobem. Musíte vypozorovat!
Hezký den,ještě je to pořád štěně,takže má čas se to kakání doma odnaučit. Ale je fakt,že v 10 měsících už naše fena doma nekakala.Ale každý pejsek je jiný. Naše fenka třeba rychle pochopila,že kakat se má jen venku,ale trvalo jí dlouho,než vydržela přes noc,takže jsme do jejích 8 měsíců doma ráno sbírali bobky. Naštěstí byla naučená,že když to neudržela,chodila na jedno a to samé místo na ručník. Když se doma pokaká,netrestejte ji,mohla by se zatvrdit. Zkuste pozorovat její signály,kterými dává najevo,že se jí chce. U nás je to jednoduché,naše fenka si zakňučí a začne mě také někdy tahat za ponožku. To už vím,že potřebuje venku něco vyrobit. Jinak s ní ale chodím zhruba v podobné časy. Myslím,že postupujete dobře,jen zkuste vašeho pejska více sledovat,jestli předtím,než má nehodu,nedává najevo nějaké signály. Podle mě se to ale nejpozději do roka upraví. Kdyby ne,poradila bych se s veterinářem,jestli třeba nemá nějaký zažívací problém.
omlouvám se,píšu v ženském rodě a teď čtu,že je to pejsek...no,tak jak to tak vám přeji hodně trpělivosti
A jste si jistá, že to nedává nějak najevo, že ihned jde do kouta a pokaká se? Já si myslím, že ne, že určitě dělá něco neobvyklého (chodí sem a tam, vypláznutý jazyk, kouká po vás co děláte). Jenom jste si toho třeba nevšimla. Naší fenečce se také do svých asi 8 měsíců stalo, že se pokadila, i když to nechtěla udělat schválně. Ale netrestejte ho za to... Nemůže za to, třeba mu to chvíli potrvá než pochopí, co po něm chcete, každý pes je jiný . Rozhodně s ním choďte na častější procházky, nebo aspoň ho pusťte každé dvě hodiny ven vykadit. A když se vykadí, pořádně ho pochvalte a odměňte
. Časem pochopí, že je lepší kakat venku, než v domě. A ještě za to dostane odměnu
. A víc ho pozorujte, kde běhá, také třeba může očichávat nábytek, či právě tam, kde dělá potřebu a to okamžitě musíte zavelet, že se jde ven
!
Teď už to naše fenečka umí a vždy, když potřebuje se vykakat či vyčůrat, tak jde ke mě a začne mě škrábat na noze a kňučet . A to hned vím, co chce
. A když spím na gauči, tak na mě skočí a celou mě olíže (aby mě vzbudila) a pak na mě dává packu a nepřestane, dokud nevstanu a nejdu ji otevřít dveře
...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.