Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískání v uších psa

Od: adriana* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, máme 3letou dlouhosrstou čivavu - fenku. V posledních měsících jsme zpozorovali, že naši čivavě píská v jednom z uší, veterinář nám řekl, že v uchu nic nemá a pískání neslyší, ale myslíme si, že to není normální. Nemáte s tím někdo zkušenosti a nebo nějakou radu, co a tím? Jsme bezradní a naše civava pro nás hodně znamená.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Napadá mě jediná věc. Člověk má spojené dutiny ušní, nosní a krční. Pes je savec, má to stejně, jen v jiných proporcích. Pokud dochází k pískání, které vy slyšíte, musí to způsobovat proudící vzduch ve zúženém prostoru. Takže v nějakém místě těchto dutin proudí vzduch a způsobuje pískání, ale nemusí to nutně být v uších. Tam se to jen může "rozléhat", ale vlastní pískání může vznikat jinde. V nosních dutinách nebo krčních, potažmo v průduškách, v nejhorším v plicích. Mohla něco spolknout a "visí" jí to v krku. Prohlédl váš veterinář fenečku důkladně? Nebo jen zavrhl vaše podezření? A zdá se fenečka "nemocná"? Ida

Ida má pravdu. Zvuk se tvoří úplně někde jinde, ale je slyšitelný u ucha. Vzal si váš vet stetoskop?.

Má kamarádka dostala umělou chlopeň do srdce. Když mi dala otevřenou pusu k uchu, slyšela jsem cbvakání, jak pracovala.

adriana*
hodnocení

No důkladně, jak se to vezme. Veterinář vzal stetoskop, podíval se do ucha a řekl, že tam nic nevidí, ani nic neslyší. Zkusíme jiného veterináře, doporučili nám veterinarku se skvělou praxí, tak uvidíme.

72mona3*
hodnocení

2x

Tohle je vtip? Myslíte pískání, které slyšíte vy v jejím uchu? ! To je nemožné. Zkuste ušního, ale navštivte ho vy. M.

doplněno 26.01.17 20:07:

Řeknu to takhle: ještě jsem neslyšela o tom, že by pískání v uchu bylo slyšitelné druhou osobou (a že tím lidé opravdu trpí). I já po zánětu. Takže pokud máte pocit, že váš pejsek má nějaký problém, a veterinář tento problém neobjevil (přestože celá vaše rodina ano), tak prostě navštivte jiného veterináře. Nic jiného poradit nelze.

adriana*
hodnocení

Tím pádem by musela ušní navštívit celá rodina, která pískání slyší taky!
ben®

Dobrý den, pokud skutečně slyšíte nějaký zvuk, který pejsek vydává, tak to nebude z ucha.

Možná "píská" (kňourá či skučí) blahem, ze strachu nebo ve spánku. Možná to je její dech.

Zdravím!

doplněno 26.01.17 23:07:

Ano, mohou "pískat" plíce při dechu.

doplněno 27.01.17 17:16:

adriana - když ten zvuk slyšíte, tak snad poznáte, jestli je stálý, při výdechu nebo při nádechu.

Normální to není, ale pískat stále snad pejsek nemůže. Píská v létě i v zimě, píská doma i venku, píská i ve spánku, píská při pohybu i v klidu? No, potom nám napište, oč se jednalo.

hodnocení

0x

Pokud slyšíte otoakustické emise z cizího ucha, pak Vám závidím skvělý sluch.

willy
hodnocení

0x

Tzv. "tinitus" je i u lidi v nekterych pripadech slysitelny druhou osobou. Takze mam za to, ze tazajici si nedomysli...

Tinitus je prakticky nelecitelny, lekari si s tim nevedi rady. Jsou znama vyleceni, ale opravdu vzacne. Mam zname veterinare na univerzitni veterine a ptal jsem se tam doktora, ketry prave dela ORL. Jeho odpoved znela: "nevim, fakt nevim. Toto u zvirat neresime"

Takze pokud pujdte na veterinu, budou to jenom vyhozene penize ... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]