Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes pořád kňučí

Od: byvvalapacientka® odpovědí: 10 změna:

ahoj,mám roční fenku. Donedávna s ní bylo všechno v pořádku. Ale asi poslední 3 dny je hrozně ukňouraná a neklidná. Nejhorší je to v noci. Je schopná kňourat celou noc a škrabat nám na dveře i když je odmalička zvyklá spát sama a kromě prvních dní u nás tenhle problém nikdy neměla. Byla jsem s ní u veterináře a prohlásil,že je zdravá. Jak je tedy možná tak náhlá změna v chování?Co mám dělat?Potřebuju v noci spát,beru antidepresiva na těžké deprese a bez pořádného spánku pak nejsem schopna druhý den fungovat.

Děkuji za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Veterinář falešnou březost nepozná v počáteční fázi, kdy se jedná jen o psychický pocit fenky v důsledku změny hormonů. Pozná až teprve změny fyzické, ke kterým dochází později. Pokud hárala před měsícem, tak by to tak akorát odpovídalo. Seberte jí pískací hračky a dopřejte zvýšený pohyb - procházky, běhání za míčkem... Taky mě napadá, vzhledem k vašim depresím, že může fenka "soucítit" s vámi. Pokud má změnu v hormonech, chce se o "někoho starat". Pejskové vždy vycítí, zda je jejich panička v pohodě, nebo není. Vždycky vycítí, když je člověku zle. Možná, kdybyste fenku pustila k sobě, neměla by o vás starost a vyspaly byste se obě dvě. Ida

hodnocení

Hezký den,Ido,moc děkuji. To mě právě vůbec nenapadlo,že to může být právě tento problém. Tak snad to brzo odezní. Včera jsme ji utahali dlouhou procházkou a stejně nechtěla spát a kňourala za dveřmi. Tak jsem ji pustila k nám do pokoje a tam se uklidnila a spala až do rána. Do postele ji pustit nemůžu,spíme v patře,mohla by spadnout dolů.

hodnocení

2x

Pejskovi něco hrozně vadí, nemáte doma ducha? Bez legrace. Nebo u vás cítí ty antidepresiva, ten pes není v pohodě a chce z nějakého důvodu pryč. Nemůžete zkusit ho aspoň na jednu noc dát k příbuzným nebo tak, abyste si vyzkoušeli jeho chování?

hodnocení

hezký den,antidepresiva beru celou dobu,co ji mám...a nikdy jí to nevadilo...je fakt,že včera tady dělali sousedi v noci trochu hluk(bylo slyšet dupání a nějaké hlasy),ale předchozí noc tu bylo ticho a kňučela taky...je to tak poslední 3 dny...nevím,co ji vadí,nemůžu na to přijít...lásku má,péči také...,jsem v invalidním důchodě,takže na ni mám spoustu času a věnuju se jí

blanka33*
hodnocení

2x

Dobrý den, souhlasím s idanova, opravdu to může být falešnou březostí, my s tím máme zkušenosti a přesně po měsíci hárání měla falešnou březost, fenka má potřebu se o někoho starat, sebrat pískací hračky, které jí připomínají pískot štěňat... A brzy to odezní, nejdéle by to mělo odeznít po třech týdnech, ale pokud ji seberete pískací hračky co nejdříve a budete s ní chodit na delší procházky, abyste jí unavila a ona si na nějaká štěňata ani nevzpomněla, tak to klidně může odeznít už po dvou týdnech ;).

hodnocení

Blanko,děkuji...dala jsem jí do pelíšku své staré oblečení a od té doby je zatím klid. Tak těžko říct,jestli třeba nepotřebovala cítit jen můj pach. Ale jinak pískací hračky jsem jí zabavila a chodím s ní hodně ven.

blanka33*

To je dobře ;)... S tím oblečením to byl dobrý nápad *palec*...

hm*
hodnocení

1x

A nehárala před časem? Nemůže se jednat o změnu chování kvůli falešné březosti?

doplněno 26.01.17 14:55:

Pro byvvalapacientka: Falešnou březost by měl poznat (aspoň teda rozvinutou), nejspíš i bez složitého vyšetřování. Pokud by ho to napadlo.

hodnocení

hezký den,hárala cca před měsícem...jinak jsme byli na veterině a řekl nám,že je zdravá a nic víc...,ale udělal jí jen základní vyšetření,žádný rentgen či odběry...myslíte,že by veterinář poznal falešnou březost nebo ne?Tohle mě vůbec nenapadlo...

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Já bych byla velice opatrná s vkládáním svého oblečení do pelíšku pejska. Pejskové totiž nedělají rozdíly mezi oblečením starým a novým. Pokud jste to již jednou udělala, pejsek si bude pamatovat, že je dovoleno mít vaše oblečení v pelíšku. Stačí pak jen nějaká stresová situace - nečekaná rána za dveřmi, hrom, nemoc, hárání, falešná březost, samota (třeba i kratičká) a pejsek si do pelíšku natahá sám vaše oblečení. A zvolí to, kde je váš pach nejsilněji cítit. Většinou to nejčastěji nošené = vaše nejoblíbenější. A jak to potáhne, párkrát na to šlápne, trhne... a máte to samou díru. Kabát - je veliký, utrhne si jen kus. Pak také můžete čekat, že pejsek bude vynalézavý a donese si vaše botičky. Ty totiž po paničce voní velice pěkně. A když se botička nebude vejít, tak si ji zoubky přizpůsobí. Navíc se tím krásně zabaví a příště už se půjde jen zabavit, ne řešit stres. Nevím nevím, jestli jste to domyslela... Aby se tu zanedlouho neobjevil dotaz - Jak odnaučit pejska to, co jsem ho sama naučila? Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]