Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak by se asi zachoval

Od: repe odpovědí: 9 změna:

Jak by se asi zachoval pes z útulku, který již má nové majitele, ale potkal by ty staré, které jej vyhodili? Běžel by k nim nebo by si jich nevšímal? A co kdyby na něj zavolali?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To nikdo neví. Já jsem jednu dobu hodně dlouho marodovala a převáželi mě ze špitálu do špitálu. A moje psinečka, kníračka Bubu, byla u dcery v domku. V horním patře bydlela i rodina dceřina partnera. Tak se o ni velce dobře staralo několik lidí, kteří už nechodili do práce. Když jsem se vrátila, malá se ke mně rozběhla, ale zastavila se přede mnou a pak se dělala, že mě nevidí, šla jinam. Normálně mě zazdila! Mohlo mi to utrhnou srdce! Vzala jsem si ji domů a tam na mě prděla ještě i druhý den. Splnila, co jsem jí řekla, ale jinak nic! Večer jsem ji na venčení zavolala, přišla, ale zase, žádná radost. *sok* Dostala jsem nápad, který už jsem měla vyzkoušený. Nechala jsem ji odběhnout, dřepla jsem si a začala jsem šišlat a mazlivým hlasem říkat: Co to přišlo, co to přišlo? Takové krásné stvořeníčko!" Psina se zastavila, otočila a šílenou rychlostí ke mně přiběhla a začala mi olizovat nos. Vypadalo to, jakoby mě teprve teď přivítala, jakoby mě doposud trestala. A od té chvíle to zase byla má milovaná Bubu, která,tenkrát, se mnou strávila čtvrtinu mého života.

doplněno 23.01.17 12:15:

Je přísloví: Usekneš-li psovi nohu, stejně za tebou půjde.

doplněno 23.01.17 12:21:

Pohanko, to proč přiběhla, nebylo proto, že jsem ji volala, ale proto, že žárlila. A to tak, že hodně. Přišla se podívat, s kým mluvím, když tenhle tón patří jenom jí. Platí to, co si mnohdy neuvědomujeme, pro lidi i pro zvířátka: To, že se na tebe teď zlobím, nemění nic na tom, že tě miluji. A nikomu tě nedám, pohlídám si tě! :-D *smich*

pohanka*

Tak to jsem se zasmála, to bylo pěkné.

Jenom se potvrdilo, co tento týden vyšel někde článek, že na štěňata se má mluvit jako na malé děti. I když ta psinečka již štěně už nebyla.

Psi se přizpůsobují, vnímají soužití s člověkem rychleji a učí se i rychleji, než když byli pouze venku na hlídání u boudy. Některá plemena jsou prostě více společníky.

72mona3*
hodnocení

1x

Záleží jak který, za jak dlouhou dobu, v jakém psychickém rozpoložení bude...

Kdysi nám v důsledku silvestrovských petard utekl pes. Našel se až po týdnu, ujal se ho jeden pán z vedlejší vesnice. Když jsme si pro něj přijeli, vypadalo to, že nás vůbec nepoznává. Stres, který prožil, ho úplně "vypnul". M.

figurek*
hodnocení

1x

když vezmete štěně a ono pak někdy za pár měsíců náhodou potká svoji mamu, nastane velké vítání, poštěkávání a očmuchávání. Ale pak se vrátí k vám a půjde s vámi, protože doma už je jinde.

No a k vašemu dotazu. Zvířata sice nejsou zrovna inteligentní, ale paměť jim nechybí. Psi i kočky si dobře pamatují, jak s nimi kdo zacházel a těžko s nimi dobře zacházel ten, kdo je nakonec vystrčil do útulku. Skoro bych řekl, že ten pes by byl velmi neklidný a původním majitelům by se snažil zdálky vyhnout.

rora*
hodnocení

1x

Těžko říct. Měli jsme fenku z útulku, brali jsme ji jako štěně. Nikdy na nikoho neštěkala, nevrčela, byla hrozně hodná. Ale jednou jsme potkali chlapa a ona byla jak u vytržení, hrozně na něj štěkala, vrčela. Myslím si, že to byl člověk, co jí ublížil. Ale mohla z něj cítit něco jiného samozřejmě, to se nikdy nedovíme.

pohanka*
hodnocení

0x

To je hypotetické. Kdyby byl inteligentní a pamatoval si, tak zavrčí a vycení zuby. Ale říká se, že pes odpouští, nebo-li zapomíná.

tarantel*
hodnocení

0x

Tohle bude asi dost individuální, záleží, jak se ke psovi předchozí páníček choval a taky jak dlouhou dobu byl v útulku, tedy jestli už "zapomenul". Někteří psi ale milují až za hrob i člověka, který je týrá, protože nic jiného neznají. Takže záleží pak i na vztahu s novým páníčkem.

marfusa*
hodnocení

0x

U nás stačilo, abych na týden odjela a pes se na mně vyčítavě díval. A to byl s manželem a synem. Jindy jsme měli darovanou fenku a když k nám přišla původní majitelka tak fenka se na ní ani nepodívala. Ta žena ji chtěla dát do útulku a dala ji nám.

ria*
hodnocení

0x

Před šesti lety jsem dostala k narozeninám štěně labradora od švagrové, takže ho měla půl dne doma, a přivezla ho a předala i s mašličkou, no kouzelnej pohled..*srdce* Ale doteď si pamatuje, kdo ho přivedl k rodině, ke švagrové, když přijede na návštěvu letí jako k nikomu, celou dobu, když je u nás se od ní nehne, lísá se, sedí jí div ne na hlavě..:)... Až když odjede, jsem zase na prvním místě já. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]