Nejste přihlášen/a.
Mám jorkšíra s PP, ale je docela velký, váží 5 kg (je mu rok a půl). Není tlustý, ale vysoký. Chtěla bych ho dát krýt, ale nemám s tím zkušenosti. Veterinář mi říkal, že na to, aby kryl feny s PP musí projít nějakou výstavou a že si myslí, že tou komisí ani neprojde, že je moc velký. Myslíte, že může krýt aspoň feny bez PP. Bude o něj vůbec zájem? Většinou mají inzeráty do 2kg.
A když už o něj bude zájem musím jet já za fenou, nebo oni k nám,nebo záleží na domluvě.
Děkuji.
E.
Pěkně napsané.Tak budeme brát krytí bez PP.Můžete si napsat inzerát kde písnete ,že máte pejska z PP,ale ke krytí bez PP atd...To zda pojedete za fenou a nebo fena za Vámi je na dohodě,ale většinou jezdí fena.Určitě bych napsala nějakou dohodu ,pokud budete za krytí chtít nějaké peníze,ale peníze většinou dostáváte ,až se feně něco narodí(ohledně těch peněz záleží na Vás jak budete chtít,ale já bych možná chtěla nějakou zálohu,ale pokud fena nezabřezne musela by se záloha vrátit)Vše je na dohodě a důvěře
.Jinak pejsek je mladý na krytí a ještě určitě rok bych počkala a nejlepší začít krýt ve 3 letech.
K tomu aby mohl mít štěňata s PP, musí projít bonitační zkouškou, kde musí mít dlouhé chlupy a váhu max 3,10kg. Žádnou výstavu nemusí absolvovat. Feny bez PP krýt může a vše záleží na domluvě, spíše jezdí feny za pejskem. Samotné krytí není jednoduché, pejskovi budete muset "pomoct", pak přidržet fenu, aby při spojení z něj neseskočila a nepřivodila pejskovi "úraz". Držím palce!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.