Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
setkali jste se někdy s takovým případem? Pes střední velikosti (kříženec kokršpaněla), krmený spíš nadměrně než málo, je neustále vyhládlý do té míry, že není možno mu např. podat v ruce ani suchý chleba, protože by z hltavosti doslova ukousl i prsty. Zbytek dne prohrabává dvůr a hledá staré kosti ze zabijačky, které jsou již plné hlíny a prorostlé trávou. Věk – 4 roky, ale tento problém se u něho vyskytuje odkjakživa. Není to náš pes, ale ptám se i proto, že jsme tento problém u jednoho z našich minulých psů také řešili – a nevyřešili.
U psa jsem se s tím nesetkala. Pouze jednou u kočky. Jednalo se o kotě, jehož matka neměla dost mléka. Kotě bylo doslova hysterické, šplhalo po nohavicích, dokázalo i vyrazit misku z ruky a hltalo až se zakuckávalo. I v dospělosti byla nenažraná, prý chodila vyžírat slepicím a nic se jí nesmělo nabízet v ruce, jinak se zasekla a nechtěla pustit.
Takže bych řekla, že je to je rozhodně nějaká psychická porucha. M.
Kokři mají sklon k přežírání se, ale nadváha jim samozřejmě škodí. Dávejte mu hodně zeleniny a rýže, masa do toho jen trochu. Tak se nažere a nebude přibírat. Žádný chleba ani těstoviny, jen maso a zeleninu, případně tu rýži nebo brambor. Zeleniny tolik, ať se nažere dosyta. Také můžete dávat syrové kosti, jen kuřecí ne. Na granulích by neměl nikdy dost.
To, že pomalu ukousne prsty, může být tím, že to sousto podáváte nešikovně, z výšky. Dorka také štípme, když se málo sehnu a ona musí vyskočit. Není to jen obavou, že ucuknete, ale možná i špatným odhadem vzdálenosti. Andy byl takový žravý pes. Před výstavou jsme vždycky museli kapku zhubnout a nahnat svaly. Dopilovat kondici. Více pohybu a na žrádlo více brambor a méně kvality. Ty brambory vykadí tak, jak je sežral, zůstane pocit nasycení. Jaho mamina se jednou dostala do prádelny, domek na dvorku, kde vařívali maso pro velké knírače. Ona se tak nažrala, že nepřelezla cihlu, která byla místo prahu. Majitelka byla techničkou na veterině a říkala, že se bála, že jí praskne břišní stěna. Druhý den se už hlásila k večeři.
Bohužel, není to tím. Psů jsem viděla hodně, sami jsme vždy měli 1-2 doma, a s tímto jsem se setkala jednou u nás (a jednou teď u známých). To, že pes někdy "štípne", je asi normální. Ale zde jde o to, že je natolik hltavý, že se prostě v tom poryvu snaží ukousnout co největší sousto, a nehledí, co je pod ním... ať je to ruka, kus dřeva atd. V ostatních bodech je socializace a poslušnost v pořádku.
Popravdě, mně se také zdá, že by to mohla být nějaká porucha – možná se špatně uvolňuje hormon nasycení? Oba psy znám/ znala jsem od štěněte. Odmalička měli potravy dost, a přesto takové podivné chování. Možná je to spojeno i s tou kokršpanělí nenasytností, ale zde to už má opravdu patologické obrátky. Náš pes granule téměř vůbec nedostával – buď maso (syrové, vařené), anebo občas i ty brambory, pokud už toho za den dostal hodně. Ten druhý je krmen granulemi, ale myslím, že ne jen jimi.
Stejný případ máme doma. Jedná se o malého psíka a je taky doslova nenasytný. Něco mu dám, tak mi málem ukousne celou ruku. Furt chodí a šmejdí po domě, jestli něco nenajde. Něco se šustne a už běží, jestli se nejedná o jídlo. Dalo by se říct, že by jedl pořád a pořád, je neustále hladový a to mu dáváme už i celkem velké porce jídla, aby hlad neměl, ale stejně má furt hlad
znáte minulost toho psa? setkávám se s tím u psů,kteří byli ve smečce a nejslabší...žrali poslední a to,co zbylo. už jim to zůstalo,když se dostali k žrádlu,honem sežrat co nejvíce...nenazval bych to poruchou,jen třeba špatnou zkušeností. řešení je psovi prostě dávkovat krmivo,pravidelně jednu dávku,třeba ráno. až zjistí,že do dalšího rána nic nedostane,sežere vše a vydrží.nijak mu to neublíží...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.