Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Ta ptačí chřipka se týká i havranů? Viděla jsem v TV mrtvé labutě, kuřata, pštrosy, ale havrany ne. U nás jich je spoustu. Když vykouknu z okna, vidím je hned naproti na věžáku. Nepatří havrani mezi silné a odolné ptáky, kteří přežijí kdeco? Přilétají k nám ze severu, tak možná proto jsou tak odolní. Jinak jim nic zlého nepřeju. Ale v přírodě platí, že přežije ten nejsilnější. Labutí je mi obzvlášť líto. Jsou křehké a krásné. Děkuju za odpovědi.
Je pravda, že havrani jsou odolnější, ale přenos chřipky vyloučit nelze. Minulý týden už byli testováni uhynulí havrani v Olomouci, ale na chřipku nezemřeli.
Je ale fakt,že díky různým ptákům se chřipka může rozšířit po celém území ČR a já osobně se dost bojím -Češi jsou dost vychytralý národ, aby se nějaká poražená drůbež nedostala překupníky na trh. Jsou určitě jedinci, kteří nebudou ochotni svá hejna zničit. Hasiči i policisté mají ochranné oděvy, i když se tvrdí, že na člověka to nejde, ale není vyloučeno, že to nějak zmutuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.