Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekdo nam otravil psa?

Od: andri* odpovědí: 5 změna:
Dobry den.Pisu za rodice.Meli 9tiletou fenku Kavkazskeho pasteveckeho psa.Tento pejsek se doziva maximalne 11ti let.Je pravda ze posledni 2tydny spatne chodila.Meli ji volne na zahrade.Stalo se to zrejme noci,den pred Silvestrem,to byla jeste v poradku.Rano vysla pani mama ven a vsude po dvorku rozmetany bobky,fenka lezela pozvracene a jen oddechovala.Pozvolna zvedla hlavu a zase ji polozila.Mamka vlitla dovnitr obvolavat veterinare a rodinu.Vysla poté ven ale fenka uz nereagovala a umrela ji pred ocima.
Nemusim rikat co to pro majitele je za šílený pocit.Je z toho mimo jeste dneska.
Vecer prijel taťka a fenku zakopal s tim ze uz zrejme byla stara.
Musim rict ze bych fenku odvezla na veterinu na pitvu mely ted tyden podezreni na otravu a nyni se dozvedeli ze asi byla...maji jeste jednoho psa ktereho maji uvnitř baraku a den kdy fenka takhle umrela tento pejsek zvracel.Vzali ho na odbery a potvrdila se otrava,zrejme snedl neco ale jen malo nebo to ustal.
Premyslime ted vsichni jestli ji nekdo neotravil,nebo jde o nejakou kontaminovou vodu nebo tak neco.Pripada mi zvlastni ze 70kg pes tohle proste neustoji a malej ano.Minuly rok jim otravil nekdo pres plot rybičky v jezirku,nalil jim tam fridex.Prosim co vy na to protoze tady uz se asi nic nezjisti.Doporucila jsem jim zajit na obecni urad,kontaktovat veterinarni správu,zeptat se sousedu atd.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To je šílený. Mám taky psa - a je to člen rodiny, a po většinu času jediný společník a spolubydlící. Otrava to nejspíš byla, ale to už nedokážete. Mohl toho větší pes sežrat víc, na malého zbyly drobky. Ten můj pejsan je velký a nerozdělil by se. Ale na úřad bych zašla to ohlásit, aspoň důvodné podezření. I když s tím stejně nic neudělají, tak aspoň zápis.

Lidi jsou holt k...vy. Některým psi vadí. Já mámmrňavého mazlíka,miluje lidi,děti a přesto ho nedávno jeden dědek odns za baráku nakopl, protože musáhl lpackou na kalhoty (staré špinavé). Pes je jak moje dítě, fakt n echápu t zrůdy, co jim mohou ublížit.

hodnocení

1x

Jak tu bylo napsáno, nenechte to být a zajděte na policii podat trestní oznámení nebo něco podobného. Je zřejmé, že máte v okolí šmejda, který to nemá v hlavě v pořádku. V každém případě dejte po okolí vědět, že věc se bude řešit a pozorujte reakce lidí, třeba se někdo chytne.

martinaa*
A taky varujte sozsedy, treba vytistenymi letacky, ze po okoli radi skodna. At si muzou mazliky vic hlidat.

andri*
hodnocení

Dnes podali trestní oznameni na neznameho pachatele.Prijeli policajti a nasli na zahradě granulky pod snehem :(
Byly rosypany na jedne z casti zahrady.Poslali je na rozbor jestli v nich neni karbon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]