Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu,máme 13letého pejska amer.kokra.Pořídili jsme si i fenečku,které jsou 3 měsíce stejné rasy.Nevím až bude fenečka hárat,jestli ji budu muset dávat stranou od pejska,nebo jestli stačí ji dát hárací kalhotky.Známí mi říkali,že pejsek je už starý,aby ho hárání naší fenky nějak vzrušovalo.Poradte kdo má s tím zkušenosti
Mohu vás ujistit, že i 13 letý pes je schopen fenu nakrýt a zplodit štěňata. Navíc počítejte s tím, že pejsek vám jakoby omládne, bude se před mladou fenou natřásat (vlastní zkušenost). Takže v době hárání rozhodně nebudou stačit kalhotky, ty dokáže každá fena sundat - budete muset zvířata od sebe oddělovat. Ať již pouze každého do jiné místnosti, v tom případě počítejte s hlasitým projevem obou, jak se budou chtít k sobě dostat. Nebo jednoho psa po tu dobu dát do péče rodičům (známým), to bude jak pro vás, tak pro psy lepší.
Mmch v loňském roce jsme odchovali štěňata (jsem letitý chovatel) kdy tatínkovi bylo 12let a 3 měsíce, mamině 6 let.
Můj pes lítal za čubičkami ve 14, 5, hárací kalhotky rozhodně nestačí, pejsek by si poradil. Sice se dělá antikoncepce i pro fenečky, ale je to drahé. Pokud nechcete štěnátka, dejte fenečku kastrovat. Já jsem u současného pejska dlouho váhala, vedla dlouhé rozmluvy s veterináři a nakonec jsem se rozhodla. Pejsek si s fenečkami hraje, netrápí se, neutíká a nepláče. Když si vzpomenu, co se ten bývalý nabrečel a jak nám doslova vykousal díru v kuchyni, která sousedila s bytem, kde měli čubinu, která hárala. Dnes fenečky hárají celý rok a takový pes se trápí. Kastrací fenečky zamezíte časté záněty pohlavního ústrojí, falešnou březost apod. A není pravda, že ztloustne. Ano, mnoho jich ztlousto, vidím to u řady známých, ale důvody jsou jiné, špatná strava a malý pohyb. Ono fakt nestačí vyjít před barák, vyčúrat a dost. Když vidím u nás na sídlišti ty některé přetloustlé pejsky, tak se mi dělá špatně.
Děkuji za radu,my ale alespon jednou by jsme chtěli štěnětka.Tak radši pejska odvezem k rodičům.Sehnali jsme si i klec pro psy,že když budeme v práci,tak by jsme ji zavírali so té klece,je poměrně velká a rozhodně ji nebude těsná.Počítám,že tak v půl roce by měla poprvé hárat,ted jsou ji 3 měsíce.
Ha, ha, ha. Abyste se nedivili. Slečna v touze se dokáže tak nastavit, a toužící stařeček vymyslí takovou pozici, že se přes očka drátů oplodňovací styk může povést. V období hárání jsou obě strany velice vynalézavé a vytrvalé. Pokud ovšem nejsou oka drátů velice těsně u sebe.
Ovšem mít hárajíců fenku se psem v jednom bytě i pod dohledem bude velice náročné. Hlasité projevy, neposlušnost, obtěžování Vašich nohou. No nezávidím Vám to. Rozmyslete se, určitě psy oddělit zcela mimo byt. Možná se zajímat o zkušenosti se sprejem proti pachu hárající f., jestli je dostatečně účinný, jak dlouho vydrží překrýt pach. S tím zkušenost nemám.
Pokud zavřete psa, či fenku do jiné místnosti, budete mít okousané, zdemolované dveře, poškrábané zdi apod.
Zdravím. Předesílám, že jsem velkým odpůrcem kastrací psů obecně, protože to mimmo jiné způsobuje fůru následujících psychických i fyzických zdravotních komplikací, včetně řídnutí kostí... Ale tuto situaci můžete vyřešit asi jen kastrací. Ale v žádném případě ne mladé fenečky, která má celý život před sebou, ale nechte vykastrovat psího dědečka. Pak nemusíte nikoho zavírat do klece ani do vedlejší místnosti, ani nikoho odvážet mimo jeho "noru" (k rodičům), což by způsobovalo zmatení... Proč nenechat vykastrovat starého pejska? Ida
Taky o tom uvažuji,že bychom nechali vykastrovat pejska,poradím se s veterinářkou a asi to uděláme,děkuji za váš názor!
Proč nenechat kastrovat 13 letého pejska?Třeba pro riziko komplikací po narkoze-to je vysoké,nemusí se už vůbec probudit.Můj pejsek byl na kastraci před rokem ve 12 letech.Bylo to nutné ,měl ehm..mužské problémy a vet se obával karcinomu.Naštěstí se diagnoza nakonec nepotvrdila.Ale trvalo dlouho než se vzpamatoval.Dnes je mu 13 a je čiperný jak zamlada.Rozhodně bych nechala kastrovat mladou fenku,pokud není s PP.Ne kvůli hárání,ale mám zkušenosti od pejskařů že která fenka není kastrovaná tak se bohužel v pozdějším věku rakovině nevyhne.Ať měla štěnata nebo ne.Bohužel tato nemoc končí špatně jak všichni víme.Takže jestli čubinka nemá papíry,po prvním hárání vykastrovat.Poraďte se raději s vetem než tady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.