Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Ještě doplním, že čím větší podíl masa v granulích je, tím jsou kvalitnější a pro psa stravitelnější a tudíž zdravější. Pokud pejsek "vytvoří hromádku" stejně velkou, jako byla hromádka granulí, je to špatně, granule nestojí za nic. Starým psům se dávají granule s menším podílem tuku. Ale velikosti porce kvalitních i nekvalitních granulí je stejná, určuje ji velikost žaludku konkrétního psa. Na pytli je vždy doporučení pro jak velké psy je krmení určeno a jak velká porce tím pádem má být. Ida
Žiaľ, zdravé granule pre psa neexistujú, stále to bude spečená zmes nekvalitných obilnín, zbytkov mäsa, nejakého pojiva a neodmysliteľnej chémie. Čo je na trhu najlepšie, je aj najdrahšie. Kvalitné granule pre zlatého retrievera ma nakoniec stáli viac, ako ma stojí barf, na ktorý som po krátkom čase prešiel. Kupujem mu mrazené hrubo mleté mäso, je ho veľa na výber, bravčové, hovädzie, vnútornosti, ryby, držky, aj zmesi, s vločkami, s mrkvou - všetko surové, len rozmrazím. Plus kupujem trebárs mäso v Kauflande, niekedy býva v akcii za naozaj smiešne ceny, bravčové, kuracie, alebo vnútornosti (bravčová pečeň((játra)), srdce..). Občas mu pridám vajce, niekedy rozbijem do mäsa, niekedy mu ho dám celé - s ním sa aj pohrá, kým ho nerozbije, zje ho celé, aj so škrupinou. Tiež príležitostne pridám tvaroh a ovsené vločky na trávenie.
Kŕmiť týmto spôsobom mi poradil jeden chovateľ a poradil mi dobre. Pes je vitálny a zdravý, má hlboký silný hlas a krásnu srsť. Akurát je s tým trochu roboty, ale nie je to nič náročné, keby mi za to pes nestál, tak ho ani nemusím mať. Kúpené mäso zväčša hneď naporcujem na balíčky cca 400-500g a zamrazím. Kŕmim ráno a večer, pri každom kŕmení vytiahnem z mrazáku balíček na ďalšie kŕmenie, vždy sa dovtedy vpohode rozmrazí. Finančne je to na úrovni bežných granulí, tie kvalitnejšie vyjdú drahšie.
Zabudol som - pes má necelý rok a cca 40 kg váhy. Počítam, že spotreba jedla etš pôjde dole, časom možno prejdem na kŕmenie 1x denne. Aj teraz sa už niekedy stane, že sa žrádla po celý deň nedotkne a rannú dávku zje až večer (ak mu nezamrzne, vtedy mu ju samozrejme vymením).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.