Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude v autě po psovi zapach?

Od: lucinka965 odpovědí: 13 změna:
Dobry den,
plánujeme s přitelem pořitení pejska, ale budeme ho asi často vozit a občas i na delší vzdálenosti.Pod pejska budeme samozrejmě davat kobereček, nebo nejakou starší deku. Může auto načichnout, i presto, že ho budeme po každé cestě se psem větrat? Pokud ano, tak jak se o auto starat, aby to cítit nebylo?
Moc děkuji za odpovědi :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Ne každý pes je cítit. Takže nelze jednoznačně odpovědět. Také záleží, kde (v čem) ho hudete převážet - box, kufr, sedačka. Existují myslím i přípravky na textil, které "pohlcují" eliminují pachy...Pokud to bude smraďoch ;) Ale to je myslím zatím zbytečné řešit, když zatím jen uvažujete o pořízení... M.

hodnocení

3x
Border kolie jeste v kufru a pokud bude vsude naka zabrana proti znecisteni, tak to bude v poho.
Jen kdyz zmokne tak bude smrdet jak cyp.

hodnocení

2x

Možná mě někdo opraví, ale myslím, že venkovní psi smrdí víc než ti domácí. Taky bude záležet na velikosti a délce srsti.

A potom, co je "často vozit"? Denně s sebou do práce nebo na procházku za město, nebo 1x týdně o víkendu?

My když naložíme venkovní hafinu NO, tak je auto dva dny cítit a pak dobrý. No a často čistit. Při jízdě slintá, hýbe se, kope, pořádně svůj odér zanese do čalounění :-D

doplněno 04.01.17 19:23:

Jo kufr? Tak to asi bude v pohodě. Já měla na mysli sedačky. Ta naše hodně smrdí - asi ta drsná srst či co, boudu má čištěnou pravidelně - a na sedačkách to znát je. Kufr by asi nebyl, párkrát jsme ji vezli i tam, ale v je jí líp v blízkosti člověka. Ale ad deka - je těžké to vychytat, když se po tom kufru válí, jedete do zatáček, na konci cesty bude stejně deka shrnutá uprostřed na 20% plochy kufru :-D

doplněno 04.01.17 19:30:

Možná. My měli na sedačky i takovou deku, co se rozprostřela a někam připnula. Ale když se hafina rozhodne vrtět, tak to nemá šanci.

lucinka965
hodnocení

Chceme border kolii. Budeme ji vozit v kufru a tak 2x týdně, výjimečně vícekrát. A pod ni budeme dávat néjakou starou deku nebo něco, aby neposlintala přímo kufr. A planujeme ho normálně koupat, vyčesávat a prostě to bude takový "opečovávaný" venko/domací pes.
doplněno 04.01.17 19:28: Tak to pak bude asi lepší nějaký kobereček větších rozměrů :D

hodnocení

2x

Nevim co máte za psa, my vozíme dost často v kombíku vzadu křížence BSP a NO - pejsek 42kg. Zápach není problém, jen občas má tendence honit jazykem zadní stěrač *smich*

Ovšem pokud by Vás to zásadně iritovalo, tak naši známí vozí psy v něčem takovém :

pujcovnanaradiab.cz/...

jen to mají samodomo udělaný - prostě bednu na psy do vozíku za auto. Ono nacpad dva velký psy do Pola je trošku zásadní problém...

doplněno 04.01.17 19:18:

To naufrago - náš psék je totálně venkovní - jako správný salašník v baráku být nechce, spí venku, Nikdy se nekoupal, přesto z něj nějaký zápach není. Rozhodně si nemyslím, že by smrděl víc než nějaký gaučák

lucinka965
hodnocení

Děkuji moc za odpověď :) ... dřív jsme doma měli fenku, která byla pres den doma, ale na nic prostě musela jít domů, protože na to byla zvyklá od původního majitele a tak nějka to planujeme teď, takže ho budeme muset oslbstarávat víc. :)
Takže děkuji za takove uklidnění :) Já uz jsem totiž zažika jedno auto, kde byl pes opravdu nepřijemně cítit a trošku mě to znepokojilo :)

jezevec*
hodnocení

1x

Pokud vám border kolie navlhne, bude to v autě smrdět jak v zapařeným cirkuse. Takže tři vanilkový stromečky a větrat :) Jinak bych neviděl takovej problém ve smradu, ale v chlupech, který budete mít úplně všude. Já se snažím buldoka vozit jen v autě s koženýma sedačkama, pokud musím jet jiným, luxuju to ještě tři neděle po návratu...

pohanka*
hodnocení

0x

Těch otázek je více.

Záleží jak velký pes to bude. Jaká rasa.

Kde budete psa vozit? Na zadní sedačce ve kšírách, nebo v prodloužené verzi za oddělovací mříží - sklem?

Ptáte se na zápach. Po některém psu bude vůz načichlý, po některém nemusí.

A já se zeptám - chlupy Vám nebudou vadit? Někdy pes i zvrací! A kterému auto nesedne, tak bude nervózně olizovat skla, tisknout čumák na sklo, slinit. A nedej bože při slotě. Umíte si představit, jak si umí pes zadělat tlapy při procházce, kamaše a při nižším zrůstu i celý podvozek?

Chtěla bych toho napsat víc, ale na víc jste se neptala a nevíme, kde to Vaše psíčko bude. Doma Vám pach nebude vadit, že z toho strach nemáte? Pes je živé zvíře ne hračka. A štěne se doma počůrá, pokaká, okouše a rozkouše plno věcí. A jak je nyní zvykem krmit granulemi, ani si neumíte představit, jak ty granule příšerně smrdí. A pokud je štěněti ze začátku budete muset máčet, tak z toho smradu by se člověk *blee*.

Píšete, že B. kolie, to je velmi dobrá volba, ale nebudete se s ním nudit, procházky, cvičení, péče o srst bude náročnější, hlavně při těch jarních a podzimních plískanicích, jak jsem psala výše. Chodí velice rádi do louží.

www.border-kolie./... než si pořídíte pejska.

Tento pes musí pracovat, pohybovat se, je hyperaktivní, není to společenský pes, který Vám bude večer ležet u lenošky. Zvažte dobře, jestli mu můžete opravdu věnovat alespoň 5 hodin denně pohybu, nemusí být na vodítku, lépe se proběhne volně, brzy reaguje na zavolání. Samozřejmě do hustého provozu ve městě toto zvíře není vhodné.

Věřím, že jste prohledali informace na webu. Dívali jste se i na www.webfordog.cz kde najdete všechny dobré informace.

Pokud tohoto pejska necháte doma zavřeného, můžete se dočkat zdemolovaného bytu.

Jsem asi trošku nastavená jinak, ale Váš dotaz ...jak se starat o auto, aby nebylo cítit /psinou/...mě bohužel rozblikal výstražné světýlko. Zvažte, jestli jste opravdu schopni se o zvíře dobře postarat, věnovat mu péči, čas. Jestli ho nechcete jen jako doplněk a co jiní nemají, že máte jedno z nejchytřejších plemen, co existuje.

Začala jsem to psát, ještě než jste doplnila.

lucinka965
hodnocení

Hodláme ho vozit v kufru za mřúži nebo sklem, to ješě nevime. S chlupy si poradit umím. Jinak s border kolií zkušenost mam a vim, jak se o ni starat. Přítel byl kynolog, takže to nebude problém. Ale nemam právě zkušenosti s vozením psa v autě a proto tento dotaz. O B. kolii jsem scholba se postarat spolu s přielem bez větších problémů. :)
My ted budeme potŕebovat vozit psa spíše na cvičák. Dříve jsme to měli blízko domova. Proto tento dotaz. :) A prjska plánujeme mít venku, ale starat se o něj. Jak jsem psala výše, tak bude nejspíše pred sen venku a v noci doma.
pohanka*

Mám právě od léta malou zkušenost s australským ovčákem, což je skoro v bledě modrém co Vámi vybraný kousek. Tak milého psa aby člověk pohledal, ale doma bych ho nastálo nechtěla, vy jste mladí, mě už je přes 60, takže jsem ráda, když pejsek odjíždí. Je mu 7 měsíců a má kousek modrého očka.

doplněno 04.01.17 20:08:

Tak to to je dobře, že bude venku, ale doporučím, pokud nemáte, tak venkovní dvířka do dveří. Neskutečná pomoc. Vůbec se nemusíte o psa starat, jakmile se to naučí používat. Pouštět ho ven, vyjde si ven i v noci, jak potřebuje. Investujte do toho.

lucinka965
hodnocení

Tak to chápu :) ... ale asi bychom do takového plemena nešli, pokud bychom neměli nějakou zkušenost :)

hodnocení

0x

Já myslím že když ho budete koupat a udržovat v čistotě, že nebude smrdět ani v autě.

figurek*
hodnocení

0x

Viděl jsem jednoho chovatele, jak před nástupem do auta svému psovi pečlivě utřel zadek plátěným kapesníkem, který potom složil a schoval do kapsy u kalhot.

Zkuste to taky tak dělat. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]