Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Močení psů na plot

Od: pema* odpovědí: 19 změna:

Zdravím,

Máme plot, který sousedí s chodníkem , který je vyvýšený nad zahradou cca 1 m.

Kolemjdoucí pejskaři nechávají své mazlíčky čůrat na plot a moč teče k nám na zahradu což je nepříjemné hlavně v létě .

Můžu použít elektrický ohradník nebo jiný nápad jak zamezit močení na plot . délka plotu cca 25 metrů.

Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Jediným účinným řešením se mi zdá vytvořit psům "betonovou homoli či kůl" na místě, pro ně strategickém. Vypozorujte, na kterém místě, může jich být i víc, pejskové značkují. To je pro ně strategické místo, kam potřebují umístit svou značku - moč. Pokud jim na tomto místě (ale z jejich strany před vaším plotem) vytvoříte betonovou homoli (nebo kůl) asi tak 30cm vysokou a 10cm širokou (aby se dobře trefili a moč nestříkala vám na plot), máte vyhráno. Já bych ješte těsně po nainstalování kůlu, či 2 - 3, namíchala do kropicí konve roztok sava, a tím bych polila plot, aby savo zrušilo pach moči. Potom psi budou očurávat jen místa, která jim vy vytvoříte. Držím palce. Ida

doplněno 04.01.17 15:48:

Ještě bych si dala pozor na souseda (event. jeho kumpány) vracejícího se kolem vašeho plotu večer z hospůdky. On každodenní litránek agresivní moči opilce (násobený počtem kumpánů) dokáže páchnout ukrutně a vypálí i trávu do rezata. Opilec močí, kde se mu "chce", pes jen na strategickém místě. Ne podél celého plotu. Pes značkuje po kapkách, opilec po litrech.

72mona3*
hodnocení

2x

Popravdě, myslím si, že toto moc řešit nepůjde. Kam by se ten ohradník měl umístit? Na váš pozemek, ale hranicí je právě váš plot. *nevi* Ideální je vytvoření "patníku", tedy jednoho bodu, na kterém si psi budou "povídat". Já nemám oplocenou předzahrádku, takže psíci vybíhali až ke dveřím a většina rostlin trpěla jejich "zaléváním". K chodníku jsem umístila vrbičku a už téměř neexistuje, že by si vybrali něco jiného je značení. M.

hodnocení

0x
já bych ho klidně použil.nikomu to neublíží.

mon*
hodnocení

0x

Dobrý nápad je ten s tím patníkem. A pro rozumnější majitele by možná stačila cedulka, aby nenechávali svého psa ochcávat váš plot, ale ignorantům to bude jedno...

asd1
hodnocení

0x

Ohradník těsně za plotem = celý na vašem pozemku + na plotě cedulka "pozor elektrický ohradník"

Nebo ten kůl, ale to jen místo plotu budou ochcávat ten kůl a smrad zůstane... Dal by se zkusit kůl v místě kde to nevadí...

Nikdy jsem zápach u sloupu,patníku a místě kde psi značkují necítil.Jdu li venčit psa tak skoro hned vyčurá a pak dále na různých místech jen několika kapkami značkuje.Taky jsem neviděl aby pes čůral na plot a ono to teklo po zahradě. Jdu li ale okolo hospody tak tam je opravdu vůně ale ne od psu.Chápu ale že fleky po značkování jsou škaredé.

pema*
hodnocení

Díky za tipy ale kůl nepujde , musel by být na pozemku města a navíc na chodníku.

Můžu použít pouze postřik na plot nebo nějakou zátarasu , která by časem nesmrděla.

Míst kde pejsci močí je více.Problém je v tom že at jsou na vodítku nebo volně tak se tam vyčůrají pak to teče dolů po betonových sloupcích .máme u plotu nasazené rostliny a není to příjemné , další problém je to že před brankou ze zahrady je malý travnatý plácek a samozřejmě že tam serou přímo před branku :( .

Máme malé dítě tak to musím vyřešit aby si pak v klidu mohlo běhat po zahradě .

pema*
hodnocení

asi takto to vypada , když čůrají na plot tak to teče po betonu na zahradu a smrdí .

Močení psů na plot

Žádné povolení na to nepotřebujete. Dítěti to neublíží, jen se lekne.

Když bych to dělal já, tak odizoluju pletivo od sloupků a připojím el.ohradník přímo na plot. Napsal bych pak cedulky že jde o el.ohradník a víc bych to neřešil.

Pes si to zkusí jednou a příště už se tomu vyhne.

floro*
Ddokazu si problem prestavit. Mnozstvi psu, ktere za den projde kolem, ono se to pak nascita a mnozstvi moce je pak velke, tim mnozstvi problemu (zapach, prebytek dusiku, rezaveni zeleznych casti plotu, hynuti kvetin za plotem). Vubec se toho znackovaciho mista nebojte, i kdy bude na mestskem pozemku. Pokud to neni nic trvaleho, co se da snadno zrusit. Ono staci tam dat i vetsi sutr, nebo zarazit kul, vychytat mista, kde to pse laka znackovat. Idealne jeste se domluvit s nejakym psickarem, aby tam hned nejaky pes hodil znacku. Puvodni musta je ale dobre neutralizovat, aby tam nezustala pachova stopa. Napr. zalivkou vodou s octem, mydlovou vodou. Pak to znackovaci misto bude primo zarit. Pokud by byl problem, pak na urade vysvetlit. Ale takove prkotiny resi jen vyjimecne. Apropo, jak chcete uchrani sve deti aby se plotu pod napetim sami nedotkly. Spis mam pocit, ze ani tak nechcete problem resit jako trestat pse.
pema*
hodnocení

Díky , zajímá mě jestli na ohradník nebo něco podobného musí být povolení a aby to neublížilo třeba dítěti které půjde okolo a dotkne se třeba plotu .

asd1

Právě proto musí být ohradník na vašem pozemku za plotem.

Děcka na zahradě jsou v pohodě, daleko do zahrady pes nedočůrá. Není problém dítě naučit, že plot je počůraný a neleze se na něj. Horší jsou ty h.. před vrátkama, určitě bych tam dal ceduli že to neni psí záchod, hodí se hlídkovat a páníčky vychovat (slušně, ale jasně a důrazně). Samotnýho kadicího psa prolejt hadicí (brokovnice se solí je nelegální ;)

hodnocení

0x

Upřímně vám přeji, aby se vám vaše snažení podařilo nějak uspokojivě dokončit. Ale přece jen mám dojem, že trochu přeháníte. Te´d jsem byla se psem nakupovat a ve sněhu bedlivě sledovala jeho močení a značkování. První veliký čuranec udělal na naší zahradě. Druhý menší na našem plotě. A pak zvedal nožku opravdu často, ale už to byly jen kapky. Už jen tak značkoval, kde všude byl. Rozhodně to nebylo množství, které by třeba v létě stékalo po popelnici na chodník.

Rozumím vám, že se vám nelíbí ani drobné značkování. Ale větší množství moči u vás s největší pravděpodobností vypustí jen psi z nejbližšího sousedství. Se sousedy by snad bylo možné se nějak přátelsky domluvit. Aby svého pejska déle zdrželi na své zahadě nebo chodili venčit na opačnou stranu.

pema*
hodnocení

když beru to že jde 1 pes tam a zpět a pokaždé se tam vyčůrá a pak jiný tak se přečůravají navzájem ( značkují ) .:)

Ještě pozor na pozemku mohou močit a kálet sousedovi kočky,chodit myši a ptáci taky něco utrousí a to nepíši o blechách,klíštatech,mravencu...

rora*
hodnocení

0x

Já jsem v práci musela majitelovic baráky stříkat tímto prohopo.cz/... protože mu psi ochcávali fasádu. Jestli to pomáhalo, nevím, to už jsem nekontrolovala.

pepa87*
hodnocení

0x

Pochybuji, že by bylo legálně možné jen tak nainstalovat elektrický ohradník k veřejnému chodníku. Psi a hlavně lidi nejsou hospodářská zvířata. Dovnitř si ho možná dát můžete, ovšem tam bude k ničemu.

Močení se asi těžko zamezí. Leda tak z plotu udělat zeď, aby to nešlo dovnitř.

Jako milovník pořadu bořiči mýtů bych vám doporučil dohledat díl kde se problém močení na ohradník řešil. Je mizivá šance že močící individuum vytvoří tak souvislý prod tekutiny že bude od svého počínání odrazeno vesele skotačící jiskrou. Vysokorychlostní kamera zjistila že proud tekutiny se záhy po opuštění těla rozdělí na jednotlivé kapky. Fousatějši experimentátor se po řadě pokusů ke své nevelké radosti nakonec výboje dočkal, ale bylo to více méně náhodou.

fialka*
hodnocení

0x

Zkusila bych se zeptat na veterině, zda není nějaký sprej /podle vůně/ nebo něco podobného, co by odpuzoval psy. Event. na netu nějaké rostliny - keře a dát k plotu v zahradě.

Vím, že na kočky takto působí cibule. Kamarádka si takovou menší zídku potírala rozřezanou cibulí, a sousedův kocour se vyhýbal až přestal trasu chodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]