Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozná morče svého pána?

Od: hurvajs odpovědí: 7 změna:

Pěkný den, chtěl bych se zeptat, jestli morčátka umí rozeznat konkrétní lidi anebo všechny, kteří se kolem něj pohybují ( třeba celá rodina ) považují za svoji smečku. Děkuji. :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ovczaak*
hodnocení

3x

ano,rozeznává...když jdu kolem já,je zticha /nekrmím ji/. když se objeví přítelkyně,spustí čurbes,dokud od ní nedostane list salátu...

hodnocení

3x

Morče ani tak nepozná svého pána, jako svého krmiče. Nevím, jak jsou na tom se zrakem, naše morčata měla vysokou neprůhlednou bednu, ale spolehlivě rozpoznají krmiče sluchem. U nás krmil především táta, takže jestli jde domů on nebo někdo jiný, bylo patrné ještě než strčil klíč do zámku.

jarousek*
hodnocení

2x

asi jak které. Před tím jsme měli samečka a byl to naprosto tupý tvor. Nerad byl omazlován a kadil a čůral si nejraději do sena a pak v tom ležel. Teď máme samičku a je to pravý opak. Čistotná, méně kviká, ráda se mazlí a dožaduje se toho a prostě jsou tam vidět jisté náznaky "inteligence". Ale i ten samec reagoval na potravu nebo na toho, kdo mu jí nosil.

balzerka
hodnocení

1x

Mne morče mých vnoučat nezná, ale když za rohem u nich v kuchyni krájím zeleninu, nebo jen vyndám salát z ledny, tak morče spustí kvíkot. Ne kvůli mně, ale ono to žrádlo cítí za rohem a dost daleko.Jestli morčeti Vaše přítelkyně nic neponese, tak ono možná nebude kvíkat. Nebo jo? To byl doitaz pro ovczzaka

ovczaak*

no právě rozlišuje,kdo jde kolem...ječí,když se objeví přítelkyně. když otevřu ledničku já,je klid...

Já dělal holkám pro morčata klec se spodkem z vysoké lodny. morče když chtělo chodilo v patře odkud vidělo do pokoje nebo si seběhlo a dno kde mělo žrádlo a pelech. když jsem přišel do pokoje já, vždycky se ztratilo dolů. Původ v horách jižní Ameriky jim dal velmi dobrý zrak protože jejich predátory jsou převážně ptáci, takže morče vidí moc dobře.

hurvajs
hodnocení

Děkuji všem moc za odpovědi! :) Je to tak nějak i u nás. Zdálo se mi, že morčátko reaguje jinak na ty, kteří se mu věnují - tak nějak hlučněji, poskakováním, panáčkováním a na ostatní vlažněji. Akorát jsem nevěděl, jestli si to náhodou nenamlouvám a asi ne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]