Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam dát kocoura?

Od: kocicak* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

jsem z Teplic, je mi 28 a byl jsem přijat k Policii České republiky. Problém je v tom, že jsem single, ale bydlím se čtyřletým kocourem, kterého mám od koťátka, takže je na mne velmi fixovaný. Je naprosto poslušný a čistotný, takže skvělý společník. Dokonce neničí kytky ani nábytek. Prostě zlatíčko.

Problém je v tom, že budu muset podstoupit základní výcvik u PČR ve Vyškově, což je někde daleko na východě, až za Brnem... Myslíte, že si ho budu moci vzít s sebou? Nebo jaká jsou řešení v takové situaci? Rodina mi v tomto nepomůže, máma kočky nesnáší a navíc táta má na ně alergii. Babička je už bohužel senilní, takže ani ta nepřichází v úvahu. Nikoho dalšího už nemám. Kamarádi mají všichni psy, takže to by taky nešlo...

Napadá Vás, co v dané situaci dělat?

Rozhodně ho nehodlám dát do útulku a po návrazu ze školení si ho určitě budu chtít vzít zpět...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

9x

Je vykastrovanej a očkovanej? Jak dlouho tam budete? Pojedete přes Brno,tak pohlídáme.Byl by v bytě bez možnosti chodit ven.Máme čtyřletou kočičku.Měli jsme zároveň i šestnácti letýho kocoura ale už bohužel měsíc není.Mám důvěru i jednoho pana ,,podnikatele,, a hlídám mu jeho mazla za pár tisíc (teda cena té miciny - já to dělám zadarmo).Jenom stačí když dodáte krmení co má ráda.Hračky,škrabadlo,záchodek,misky všechno máme.

2kedar*
28.12.16 10:54

*palec* Bezva.!

kocicak*
hodnocení

Dobrý den :),

Miky je očkovaný, kastrovaný a očipovaný, nově opět odčervený. S jinými zvířaty vychází dobrě. Jistě Vás šlechtí, že jste ochotni mi vypomoci i zadarmo, ale rád bych se s Vámi na určité kompenzaci domluvil. prosím napiště mi na: decadics@seznam.cz.

Děkuji.

mnd®

kocicak: máš e-mail. tak se domluvíme.

hodnocení

0x

Pohledejte hotel pro kočky. Chtěla jsem vám dát odkaz, ale je jich obrovská spousta. Vyberte takový, který bude na dopravu nejsnadnější a také ten, kde budete mít pocit, že kocourkovi zajistí solidní péči. :) Pohlaďte ho za mě

hodnocení

0x

Ne , na vycvik si ho nemuzete vzit sebou. Vite jak by to tam vypadalo?

Takze mate moznost , kocura udat dobrym lidem.

Utulek.

Rodina.

Dobry soused , co by mu dal jidlo a piti.

isteron
hodnocení

0x

Pokiaľ viem, tak mačky sú viazané na svoj domov, svoj byt. Možno by stačilo, aby mal niekdo možnosť ho navštíviť a skontrolovať u vás doma. A cez noc ho nechať vo svojom byte. Iné to majú psi, tí spoločenskí sú viazaní na svojho pána a jeho rodinu. Mačky sú individualisti.

pohanka*
hodnocení

0x

Možná máte vyřešeno. A to je to nejlepší, dát svého mazlíka přechodně do pečovatelských rukou kočičího milce.

Mě napadlo také něco podobného, pokud by nevyšlo Brno. Dát u sebe v domě, pokud se jedná o panelák, inzerát, že hledáte přechodnou péči. Možná by se v domě našel též podobný člověk, který je zařízený na kočičky. Možná, že byste se i znali od vidění a o to by to bylo jednodušší.

Každopádně přeji, ať Vám to vyjde zde na poradně.

Kdyby to náhodou nevyšlo u mnd, tak mě po Pohančině příspěvku napadlo, že na FB fungují spousty stránek různých kočkomilů a dočasných péčí pro kočky, které i fungují jako útulek, ale dá se s nimi určitě domluvit, že když dovezete jídlo a třeba přispějete na kastraci a žrádlo nějaké jiné kočky, tak pomůžou.

pb®
hodnocení

0x
Existuje hlídací agentura holidaycat.cz, kde vám přijdou domů a kočku obstarají. Mají pobočku v Brně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]