Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocka a vanocni hvezda

Od: lenka55 odpovědí: 11 změna:

Kocka mi vcera vecer ohlodala kytku Vanocni hvezdu, dnes rano opet - ve vetsim mnozstvi. Docetla jsem se, ze je pro kocky jedovatam, mam s ni radeji zajet na veterinu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ali*
hodnocení

1x

Já osobně bych tam radši šla,nebo bych tam aspoň zavolala.

72mona3*
hodnocení

1x

Jedovaté to je nejen pro kočky. Jedná se o pryšec a jeho mléko může uškodit i nám. Já bych si také aspoň pro jistotu volala na veterinu, kdyby se mi k ní kočka či pes dostali. U vás nevím... Včera ji ohlodá, dneska taky... proč už nebyla dána pryč mimo dosah?

Na druhou stranu, pokud se nic neprojevilo už přes noc, tak to snad nebude nijak tragické... Stejně tak počínání kočky, je zvláštní...to mléko by jí mělo vadit chuťově i pocitově... M.

mnd®
hodnocení

1x

V jednom vysílání snídaně s nohou bylo téma kytka vánoční hvězda.Ta ,,babča,, to tam vysvětlila - to co se tady prodává v obchodech je vyšlechtěná odrůda a není jedovatá.

Ale i tak bych ji dával pryč,když ji nemůžu ohlídat před nájezdem kousavce.Žádná okousaná kytka není pěkná.

Mnd, já to sem nechtěla psát, abych nerozhodila diskuzi, popř. kdyby kočka měla zdravotní problémy... ale nedávno jsme vzpomínaly s mámou na vánoční hvězdy a máma říkala, že každou z nich kočky ožraly. A pořádně. Asi jsme nevěděli, že je jedovatá, nevím. Ale nikdy žádné nic nebylo.

doplněno 27.12.16 15:00:

mnd, moje kočky (čistě bytové) jsou asi výjimka, zelené mají a stejně si kousnou do kytky. Ale nežerou ji, spíš jen ukousnou lístek a nechají ho ležet - jak u které. Ty kočky, co nám žraly vánoční hvězdy, byly venkovní, resp. obojí.

mnd®

naufrago: ono to nejsou tzv. kočičí problémy.kočka žere kvítka a různé zelené a jiné z toho důvodu,že když je doma a nedostane se moc ven,tak si ,,od přírody,, potřebuje vyčistit žaludek.Prostě ze sebe vyblejt všechen ten sajrajt chlupů od lízání si kožíšku/nestrávené zbytky potravy atd... Když kočka chodí ven,tak žere trávu ( i pes ) a potom se vyzvrací.Když je kočka jen doma,tak taky potřebuje to zelený k bleble a vyčistí se vnitřně.Proto se prodává tráva pro kočky.Ona to ožere -> bleble ->vy to uklidíte a hotovo.Vy kdo máte kočenku JEN doma jste nikdy nikde nenašli podlouhlý bobek neurčitého složení vypadající jako hovínko ( ale nebylo to hovínko - to bylo právě to ,,vyprázdnění,, ).Abych nebyl napaden - i tyhle kočenky se lížou a blbě tráví a potom blinkaj. Ono totiž blinká každé zvíře.Vlastně i některý ,,člověk,,.

Kocka a vanocni hvezda
Kocka a vanocni hvezda #2

Máte na mysli bezoáry? Na to je dobrá pomoc: labet.cz/...

doplněno 30.12.16 07:44:

mnd, ale bezoáry, to je něco jiného než blinkání! Bezoáry jsou podstatné jméno, tedy věc. Blinkání je sloveso, tedy činnost. :-D

doplněno 30.12.16 07:45:

Ten krátkonohý sfinx je váš?

mnd®

Ano,to jsem myslel.Akorát ten název - bezoár - nepoužívám páč ho neznám.

Ono se taky lépe řekne že bleje než že beozáruje.Až si příště půjde Majda zabeozárovat tak řeknu manželce ať jde ten bezoár uklidit.Ta bude čučet co po ní chci *smich* . Dávám vám bod za správné pojmenování slova blinkání.Když jdu Majdě do zverimexu koupit trávu,tak řeknu jednu trávu na blinkání pro kočku.Už ví co mají prodat.Příště jim řeknu jednu trávu na bezoár.Holky mě znaj tak třeba bude sranda.Díky za dobrej tip *palec*.

mnd®

Ne ne,máme jinou kočandu.

Kocka a vanocni hvezda #3
Kocka a vanocni hvezda #4

hodnocení

0x

Ano,je jedovatá,nechápu,že ji nedáte mimo dosah kočičky. Já ji mám celý den na stole a to si ohlídám,aby mi naše 5-ti měsíční kočička na ni nechodila a když jdu pryč nebo jdeme večer spát,vždy ji dám na vyšší skříňku,aby se k ní nedostala.Já se spíš obávám,jak bude reagovat na stromek a zda ho uhlídáme! :--)) Bude to asi dost těžké,protože všechny blýskavé věci ji přitahují jako magnet!

hodnocení

0x

Jak to dopadlo? Kočka to ve zdraví přežila?

hodnocení

0x

Zrovna včera o vánoční hvězdě hovořili v televizi. Jsou to vyšlechtěné odrůdy a nejsou jedovaté. Ale alespoň bych na veterinu zavolala o radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]