Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy je ovečka dospělá

Od: zavinac® odpovědí: 7 změna:

syn chce chovat ovečky a nevím,kdy je vhodná po narození na maso..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

7x

Moc si toho ze zemědělské nepamatuji. Snad jen, že jehněčí je do 6měsíců, březost ovce trvá 22 dní, ve stáří 3 týdnů se berani nevhodni na chov kastrují. Říje u ovcí se těžko poznává, nemá se připouštět při první říji. Jehně by mělo mít živou váhu 15-20kg.

Ale možná je dnes už dík pokroku vše jinak.

doplněno 01.12.16 18:56:

ifauna.cz/... Pátrala jsem a našla pro Vás uvedené stránky, tam byste se měla dozvědět víc.

paw*
Pokud vim, tak brezost trva 150 dni a tech 22 je rije. Tedy nevim jak se ji v ovci hantyrce rika.
lidus*

Paw, máte pravdu. Napíši takovou kravinu na ještě za ni dostanu body.

doplněno 02.12.16 10:41:

Nejvhodnější stáří zvířat pro porážku je 8 měsíců. U jehňat je to váha asi15 kg. Maso je světle červené, pevné konzistence.

Zdroj: sefovo.cz/...

hodnocení

Jsem asi tupá ale nevím jak dlouho po narození získá váhu na jídlo.Březost mne nezajímá --jen tohle. Jako jehněčí..

kusk

Vždyť již máte odpovězeno - tak ještě jednou polopaticky. Váha na jídlo neexistuje, zabíjí se jehňata v měsící věku až v 6 měsících a pak máte jehněčí. A to vše za předpokladu, že budete matku dobře živit, aby jehně vyrostlo na mateřském mléku + jarní travičce. Jehně když budete přikrmovat mačkaným ovsem od útlého věku, tak do porážkové velikosti vyroste dříve. Pokud jehně odstavíte brzo od matky a necháte jej pouze na trávě, tak žádné zázraky nečekejte. To porážkovou váhu může mít také v roku.

hodnocení

Díky to je ono...co jsem takhle polopatisticky potřebovala - máte bodík díky

kusk
hodnocení

3x

Na maso je vhodná kdykoliv. Záleží na vás, zda máte zájem o jehněčí nebo skopové maso.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]