Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, protože uvažuji i koupi francouzského buldočka potřebuji si být 100% jistá, že je to pro mě ten správný pes a chci pro něj to nejlepší. A tak bych potřebovala vědět jestli by vydržel doma (máme prostrorný dům) sám zhruba 7 hodin tak 3krát do týdne. Normálně by to bylo méně. Zkrátka se potřebuji ujistit jestli by se tím netrápil. Předem děkuji za každou užitečnou odpoveď a rady a zkušenosti těch co toto plemeno vlastní.
Na tuhle otázku vám nikdo nedokáže správně odpovědět. Každý pes je jiný. Některý je doma v klidu a pohodě, dokud se rodina nevrátí z práce a ze školy. Jiný šílí, jen když zůstane doma sám, protože někdo šel s košem do popelnice. Frbulky jsou klidní a spoustu věcí tak neprožívají, jako jiní malí, nervní. Myslím si, že by to mělo být vpohodě, ale jeden nikdy neví.
babkazov , souhlasím... Nejde jenom o rasu psa, ale jde o jeho povahu... Každý pes je jiný... Někteří mají rádi společnost a tak jsou smutní, když musí být doma samotní bez páníčka tak dlouhou dobu.. Některým to je jedno, hlavně aby se páníček vrátil a hlavně aby měl vodu, granule a pelíšek
... Ale myslím si, že by si na to zvykl
... Ale zase samozřejmě by mohl štěkat a to by se sousedům asi moc nelíbilo
...
Já teda s buldočky moc zkušenosti nemám, tak nevím jestli jsou uštěkaný... Asi ne... Tak by to mohlo být v pořádku ...
Ale zapomněla jsem, že nejlepší by bylo, kdyby byl vylítaný z venku, to by usnul a byl by na pár hodin klid ...
Zdravím. Každý pes vydrží sám po celou dobu, kdy je jeho páníček v práci. Jen se musí správně vychovat. Musí pochopit, že není opuštěn a zapomenut, ale že je "smečka na lovu" a vrátí se k němu. Všechno je jen o správné výchově. Dostačující je vyvenčení 3x denně, nutné před odchodem a po příchodu. Je fajn, pokud je možnost si vzít na první 2 týdny, kdy si štěně přinesete domů, dovolenou. Za těch 14 dní se to zatím naučil každý pejsek. Měla bych spíš říct, že za těch 14 dní byla schopna většina lidí to štěně naučit. A trpět doma sám rozhodně nebude. Pejsek totiž, bez rozdílu plemene a štěňata obzvlášť, celou dobu většinou spí a začínají být čilí teprve po příchodu smečky. Vždycky záleží na člověku, jak to s pejskem zvládne. Jen a jen na člověku. Ida
Doplním, že zajímavé mohou být začátky. To aby si člověk bral půl roku dovolenou, protože štěně prostě samo doma nevydrží, i kdyby jako dospělý pes vydrží v pohodě. Jeden můj student má obrovský barák se zahradou, když jsou pryč (max. na 3-4 hodiny, jinak někdo doma vždycky je), tak je pes uvnitř. Asi 4-měsíční štěně. Vylítaný ze zahrady to chvilku vydrží, ale víc než ty 4 hodiny prý ne.
Spousta lidí má i v bytech psa a chodí do zaměstnání. Je nutné ho naučit být sám, pak jistě vydrží a rád na tebe počká, já taky takhle podobně mám pejska. Po návratu ze zaměstnání mu ale musíš poskytnout dostatek prostoru na vybití energie, pokud možno i ráno před odchodem. Ale chceš li malé štěně, dá dost práce a trpělivosti ho správně vychovat, tak s tím počítej, to se týká každého psa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.