Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předvánoční čas - petardy

Od: aja1946® odpovědí: 17 změna:

Vím, že tato otázka se tady už řešila, ale třeba přijde něco nového.

Já osobně mám velký problém. Ač je to zakázané, střílí se celý prosinec. Vloni jsme vyšli před dům, v dálce někdo vysřelil, já osobně to ani neslyšela, ale můj hafík i když na vodítku, okamžitě táhl domů a venční bylo zbytečné. Pokud se mi podařilo ho doslova ven vytáhnout, tak se stejně chtěl vracet a žádnou potřebu nevykonal. Ty pokusy vyjít ven se opakovaly třeba třikrát a nakonec jsme šli ven po půlnoci.

Bojí se fénu, vysavače, když někde bouchne výfuk, je prostě lekavý. Snažila jsem se ho naučit na ten vysavač pamlsky, prostě to nešlo. Tak budu ráda, ,pokud má někdo nějaký osvědčený kzpůsob.

doplněno 26.11.16 16:45:

Jak vidím, problémy nás má dost a je to velmi těžké. Já ho nechlácholím ani nezvedám, zkoušela jsem i pojd, jsou to blbci,k vem si je. Ale je to houby platné, psi slyší dobře, vyjdeme před ům, něco bouchne v dálce a on se očoí a jde domů, když ho přitáhnu a doslova nutím, tak si lehne a nechá se vláčet vleže po chodniku, takže pokračování procházky je opravdu zbytečné.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

haninka*
hodnocení

4x

S tím nic nenaděláte, taky mám doma jednoho ustrašence. Nejvíc mi pomáhá toto: Místo mazlení a chlácholení mu řeknu: "no podívej na ty debily, to jsou ale hovada co?" A docela to funguje. Protože když psa začnete chlácholit vypadá to tak že se bojíte taky a je to v pytli. Pardon za vulgarismy. Ale my jsme skoro na vsi, psa tu má každý, takže u nás to jde. Ale z Prahy je to stejně trochu slyšet.

Nám se tekhle labrador dlouho bál ožralců a cizích psů i malinkatých. Asi proto, že když s ním šla maželka, tak se jim vyhýbala. Schovával se za nás a kňučel. Až to bylo trapné. Tak jsem to udělal taky tak, choval jsem se k němu stejně, jako kdyby po nich naopak vyjížděl, to znamená že když jsem ožralu viděl dřív něž on, cukl jsem vodítkem k sobě, vzal psa nakrátko a přísně okřikl "nesmíš". Za pár týdnů už po nich koukal ostře a sebevědomě (samozžejmě neútočí, je to totální mazel). :)

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Myslím, že s petardami máme problém všichni. Dřív se střílelo tak 30 - 40 minut po půlnoci na Silvestra, a úplně to stačilo. S množstvím a klesajícími cenami pyrotechniky u Vietnamců, se prodlužuje doba střílení. Bohužel. Loni jsem s fenečkou 29.11. viděla, jak jakýsi pán se zl. retrívrem procházel okolo tak 13-14 letého kluka, a ten v tu chvíli bouchnul petardu. Pes měl málem infarkt. Kluk se chechtal a pak mu pán takovou fláknul, že měl ruku obtisklou na tváři ještě, když jsme ho míjely my. Pokřikoval na mně, ať mu dám č. telefonu, že mu budu svědkem u soudu a ze mně vypadlo: přizabít tě měl, hajzle. Nepoznávala jsem se. Ale je to tak, na Silvestra, kdy (u nás) střílejí už od rána, bych fakt vraždila. A nedá se dělat nic. Když je to nejhorší, přivážu fence na uši 2 velké chomáče vaty a zavřu se s ní ve sklepě. Je tam tma a chladno a zvuky trochu tlumenější. Tam je trochu klidnější. Ale od dob, kdy ztácí věkem zrak, hlavně na blízko, se začala střílení bát. Pokud máte mladého psa, lze ho odhodlaně vzít na průzkum toho, co rámus vyvolává. Když vidí, že se panička nebojí a že věc kromě kraválu nic nedělá, přestane se bát. Pokud má špatný zrak a nevidí nepřítele, nedá se dělat nic. Ida

lucie*
hodnocení

0x

hm a mi může někdo pisnout jak mám uklidnit jedno z dvojčat.Brečí když se vrtá,když štěká pes...takže kvůli těm blbečkům co s tím střílí celé dny asi nebudem ani chodit ven*bum*je to hnus,nevím proč se to nezakáže.Samozřejmě lituju i ty pejsky,lidi neberou ohledy a házejí to všude kolem sebe.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Nevím, co s tím udělat. I můj pes a dítě se tohoto vánoční šílenství v podobě petard bojí. Pes nechce chodit ven a dítě v noci nespí, když petardy venku řachají. Je to nanic. A lidi si nedají s tím pokoj a nedají. Co z toho mají? Nesnáším Silvestra. Jednou jsem zkusila předchozímu mému psovi koupit prášky na uklidnění. Vydržel spát asi dvě hodiny a o půlnoci byl stejně vzhůru, takže výsledný efekt nebyl žádný. Nejvíce pomůže psovi klidným hlasem vysvětlit, že se nic tak strašného neděje.

mot
hodnocení

0x
ja osobne mam velky problem.
pejakari si porad neuklizeji hovna po svych psech. neuklizi a neuklizi to. co z toho maji? ac je to zakazane, neuklizi cely rok. minule sem se svym ditetem vysel pred dum a stoupl na trave do hovna...
72mona3*

Mot - Když hodí bobek jeden pes, šlápne do toho jeden člověk. Když hodí petardu jeden člověk, vědí o tom všichni v doslechu. Co nadělá víc škody? Blbec bude blbcem ať se psem, nebo s petardou...

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Nejlepší je pracovat na psychice od malička. Postupně. V pozdějším věku je to komplikovanější. A opravdu je důležité neutěšovat, naopak. Být sebejistá.Vyžadovat pozornost... Jenže někteří pejsani jsou natolik citliví, že už se s tím nic neudělá. V ulici máme čubinu, která z nervózní i když se jen zvedne silný vítr a můj moula ohňostroje klidně prospí, spíš by se chtěl jít podívat, co tam ty lidi blbnou... M.

hodnocení

Tak když nějakého vidíte, že to neuklidil, tak mu to řekněte, já to říkám pořád, někdy se někdo zastydí, jindyse mi vysměje, ale výchova je nutná

lucie*
hodnocení

0x

Já budu doufat,že to zase některým porve ruce,jiní podnapilí budou havarovat v autech,jiní třeba zvolí jiný adrenalím co je zmrzačí...a zase bude o několik blbců méně,potom si řeknu" hezký nový rok".

Bohužel to asi jen tak nezruší a nikdy jsem nechápala co je na tom tak uspokojivého,že to ty lidi baví.

hodnocení

0x

Náš pes to zvládá, ale přiznám se že nechápu, jak je možné v civilizované společnosti takovou věc jako je pyrotechnika prodávat laikům. A to neříkám jako nějaký zapšklý puritán, ale jako člověk, který si v mládí vyráběl střelný prach i rakety včetně pohonu sám.

hodnocení

Zrovna včera jsem byla v hypermarketu a jedna rodina se dvěma malými dětmi, staršímu nebylo víc než pět, toho kupovala za 2 tisíce, měla jsem chuť je orpavdu poslat do pr...

pb®
Když oni si pejskaři všeobecně myslí, že nad jejich mazlíčka není a všichni se jim musí podřizovat. A čím méně ho mají vychovaného, tím spíš. Okupují se psy města a podle toho taky vypadá městská zeleň. Mně petardy ani ohňostroj nevadí, protože moje kočky nejsou neurotické a světýlka pozorují z okenního parapetu se mnou. Nebylo by lepší než se vztekat psa si vycvičit? Dá se to a je to lepší, než se bát, kde co práskne. Protože to není jen o Silvestru, nenadálý silný zvuk se může ve městě přihodit kdykoliv. Na nádraží brzdí vlak, občas troubí metro a to je panečku nářez, že se lekne každý, dělníci sypou suť z několika pater, vysypává se kontejner se sklem, troubí auta, houká sanitka, projede motorka bez tlumiče... Vše je to o chovu a výběru psychicky nelabilních jedinců, socializaci štěňat a jejich dalším výcviku. Vsadím se, že na cvičák nechodíte, natož pravidelně se psem okounět na střelnici. Po pár návštěvách by ho pak petardy nevykolejily, neb by se na silný zvuk desenzibilizoval a naučil, že to sice dělá kravál, ale to je vše a nic se neděje. Tedy ne psa chránit před zvukem, ale systematicky ho od štěněte na kravál uvykat.
eulalie*

Petard se nebojí jen psi, ale i koně a jiná zvířata. Například ta v lese. Těm navíc jejich zimní klid, kdy musí šetřit energii, jelikož nemají moc potravy, ruší hluční milovníci zimních radovánek na lyžích. Máte prosím nějaký nápad na vycvičení těchto zvířat, která žijí divoce v přírodě?

72mona3*

Máte štěstí, že vaše kočky jsou v klidu. Chtěla bych vás vidět při jejich výcviku *smich* . Některá zvířata jsou prostě citlivější než jiná. Měli jsme kocourka, který nikdy neměl špatnou zkušenost a přesto byl doživotně velmi ostražitý. Rychlovarnou konvici se naučil tolerovat až asi jako šestiletý, vysavač nikdy a při bouřkách pobíhal přikrčený po celém bytě a hledal kam se "zašít". Jeho máma byla to samé. M.

doplněno 26.11.16 23:04:

Jo. Vytesat do kamene. . . A aplikovat i na lidi.

pb®

Vždyť jsem to psala, povaha se dědí, proto je nutné dobře vybírat vhodné jedince a co je labilní, to nepřipouštět.

hodnocení

Pb. Zase jeden, co nesnáší psy. Jenomže pro starého člověka je to někdy jediná živá bytost, kterou má a která je mu přítelem. A myslíte, že střelnice, i kdyb nějaká v blízkosti byla, je vhodná na návštěvu malého psa: A cvičáky taky nejsou všude a ne každý má na ně peníze.

mot
a proc? jak s tim souvisi vek deti?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]