Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zácpa,užívání Medrolu 8mg

Od: stana* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,děkuji za velmi rychlou odpověď.

Můj kocour senior (15let) má chronickou zácpu již asi tři roky.Musel být i několikrát hospitalizován (klyzma,manuální vybavení stolice,řada odborných vyšetření).Každý den mu podávám psylium do večeře a snídaně.1x týdně Duphalac dle ord. lékaře.Má rád řepkový olej.Dávám do mističky.Dle libosti si lízne.Nepodávám denně.Odmítá lososový olej,rybičky,kvalitní konzervy někdy sežere,ale chutnají mu obyčejné nekvalitní konzervy,které mu vzhledem k věku a současné dva měsíce podávané léčbě (MEDROL 8mg.) nechci moc podávat.Zjistilo se,že má autoimunní onemocnění trombopenie.Již několik let dostával konzervy určené pro seniory,ale nyní mu nechutnají.S jeho ošetřujícím lékařem (opravdu lékař velmi znalý a odborník na svém místě),vymýšlíme co s kocourem.Pangaminu jsem se bála,vzhledem k vysokému obsahu bílkovin uvedeného na stránkách internetu (40%),kvůli ledvinám s kombinací kortikoidu.Velmi Vám děkuji za možnou konzultaci s Vámi.Možná ještě na něco společně přijdeme.S pozdravem a poděkováním Stáňa.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

Chronicky nemocný geriatrický pacient na sklonku života, moc koček se víc než 15let nedožívá...Nenapadlo Vás, že je možná na čase kocoura přestat léčit a nechat ho odejít? Jak se chová jinak? Únava, apatie, nebo naopak stále chuť do života? Víte že za poslední dny před utracením lze u veterináře nechat i desetitisíce? A oni to vědí, tak proč to nezkusit...

Asi měsíc stará zkušenost. Moje máma měla 15ti letou kočku, asi 2roky se selháváním ledvin, což je ve vyšším věku u koček běžné. Kočka nějak začala kašlat, tak šla na veterinu, do kočičky napíchali kotrikoidy, ledviny selhaly úplně, kočka byla několik dní na kapačkách. Říkám mami, nemyslíš že by už bylo vhodné kočku utratit? Je jí 15, zázraky se nedějí a pamatuj na to, že můžeš nechat na vetině spoustu peněz a bude to stejně k ničemu. Prý vet říkal, že je to ok, že kočka tady bude ještě roky. Tak pár dní po kapačkách dobré a to týdne zase kolaps, tak zas na veterinu a jiná doktorka povídá, no, můžem jí dát zas kapačky (několik dní po sobě celý den stará kočka fixovaná na matku zavřená samotná v kleci v cizím prostředí), nebo to můžem ukončit. Tak se kočička nechala utratit, než jí trápit a nevědět, jak dlouho a jestli to pomůže. Za ten asi týden stála tato zbytečná léčba 10tis. Jsem toho názoru, že někdy se už zvířata nemají dál trápit léčbou a má se přistoupit k euthanázii.

Jinak na zácpu bych laktulózu dávala častěji než 1x za týden, klidně trošku každý den. Jako výživu lze podat Calopet pastu, speciální konzervy určené pro kočky po operaci a ani bych se nyní nebála těch nekvalitních konzerv. Ten kocour už zdravý nikdy nebude, teď jde jen o to prodloužit mu život o pár měsíců, aniž by to pro něj bylo trápení.

lidus*

PB, jsem ráda, že to napsal někdo dříve než-li já, bývám tu za tu zlou, souhlasím, je lépe přítele oplakat než ho nechat trápit a ještě za to prodlužování života utratit zbytečně peníze.

pb®
hodnocení

0x

Ještě mě napadlo, nevím jestli je psylium dobrá volba. Aby vláknina fungovala jako projímadlo, musí se u toho dostatečně pít. Kočky jako původně pouštní zvířata toho zas tolik nevypijí a pokud se pije málo, způsobuje naopak vláknina zácpu. Taky si nejsem jistá, jestli je zrovna vláknina vhodná pro trávicí trakt ortodoxního masožravce.

hodnocení

0x

To, že kocour dostává Medrol, to mě dost vyděsilo. A to množství ještě více. Já Medrol a pak Metypred beru víc jak 10 let ale to proto, protože mám psoriatickou artritidu. 4 mg ob den a to mám váhu nesrovnatelně větší. Váš vet se musel pomátnout, když mu kortikoidy dává v takovém množství. *zed**plac*Chudák starý, bolavý!

Vůbec jsem nepochopila, co mají kortikoidy společného se zácpou. *sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]