Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojovnice pestrá

Od: emacokiesova odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, koupila jsem si bojovnici pestrou, abych se mohla kochat jejími nádhernými ploutvemi. Bojovnice je však nemá bohaté a mohutné, ale seschlé a nerozevírá je. Na konci horní ploutve má nějaký bílý chomáček. Poradíte mi, prosím co s tím? ☺
Předem děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, kde jste ji koupila? Ve zverimexu z krabičky na pomazánku,kde se nemohla ani pohnout, nebo u chovatele, kde plavala a byla očividně zdravá? Jaké máte akvárium? Jaká je teplota vody? Ten bílý chomáček nevěstí nic dobrého, může to být plíseň ploutví. Když jí dáte před sklo zrcádko, naparuje se?

tarantel*
hodnocení

0x

Ryba není dekorace ale živý tvor, takže jaké máte podmínky chovu?

72mona3*
hodnocení

0x

Budeme předpokládat, že máte vyhovující podmínky chovu. Jak dlouho ji máte? Pokud onemocněla u vás, tak bych to neřešila (protože jste si ji nesli domů v mraze, nebo protože se dostala do šoku během trnsportu). Pokud jste si ji přinesli už nemocnou, můžete (zkusit) reklamovat. Beta není jen dekorace. Je to živý tvor. Musíte se o něj starat tak, jak nejlépe dovedete. Pokud nebude spokojená rybka, vy také ne, protože vám chcípne. M

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Pokud koupím jakékoli ryby, tak jdou okamžitě do "Karantény"s FMC. happyzoo.cz/...

V mnohých akvarijních prodejnách jsem si všiml, že mají rybky krupičku. Než bych si do velkého akvárka zavlekl nemoci,

tak nové ryby radši na pár dnů separuji a přeléčím. Nejjistější bývá nákup přímo od chovatelů.

Po aplikaci přípravku se musí trošku zvýšit teplota a filtrovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]