Nejste přihlášen/a.
Mí prvné psi nikdy s análními žlázkami problém neměli. Ani jsem nevěděla, že je mají. Tahle, nynější, se začala kousat na konci zádíček, nad kořenem ocasu. Když jsme byly očkovat, vet vzal buničinu a žlázky jí vymáčknul. Tekutina začala krystalizovat a vypadalo to fakt na zásah v poslední chvíli. Takže jsem si to nechala vysvětlit a teď, když mám podezření, postavím psinu do vany, osprchuji ji řiťku teplou vodou. Pak jednou rukou zvednu ocas a druhou rukou, prsty palec a pokrčený ukazovák, svrchu zabořím do okolí konečníku a stisknu. Silně, ale ne úplně ze všech sil. Několikrát, pokud tam něco teče. Moc se okolo nemotejte, stříká to a velice to smrdí. Opláchnu vanu a psa a hotovo. Zase na nějakou dobu je klid. Je zajímavé, že se Dorka nebrání a trpělivě drží, ikdyž je bolestýnek. Asi to nebolí. Musíte análky vymáčknout, když se k vetovi nedostanete. Kyž se zanítí, je to potom otázkou velmi dlouhého trápení při bolestivém kakání. Nebojte se, není to zas až tak velké umění a navíc, nemáte co zkozit, cokoliv udělat špatně. Vůbec! Je to snadné, jen se nebát.
Na té stránce je několik návodů. Vyberte si a neváhejte!
To je velmi subjetivní, např. můj pes na rozdíl od mých předchozích psů nikdy tzv. nesáňkoval a přesto se nám stal malér, jednou ráno jsem našla v pelíšku plno krve, vedle konečníku měl krvavou dírku, letěli jsme na pohotovost, výsledek, anální žlázka praskla a vyžádalo si to tři návštěvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.