Nejste přihlášen/a.
Přestože už je chladno a sítě z oken již máme pryč, při větrání občas vlítne dovnitř nějaký ten komár. Někdy ne jeden. Mazaně se schová a v noci začnou krvelačné hody. Pokud nechám třeba nohu zpod deky venku, ráno ji mám celou poštípanou a moc to svědí. Když jim žádný z údů neposkytnu, štípou mě do obličeje. Právě teď u počítače jsem jednoho práskla a ruku mám celou poštípanou. Přiletí jak duch, nasaje a mizí.
Je zajímavé, že manžel poštípaný není, a nebýt těch pupenců, nevěřil by mi. Ty mrchy jdou jenom na mě. Říkám mu v žertu, že je tak nechutný, že nechutná ani těm komárům. Ale ve skutečnosti bych si to s ním ráda vyměnila.
Dát do pokoje do zásuvky odpuzovač, buď ten s destičkami, nebo s tekutinou. Občas se mi ale stane, že mě poštípou stejně. Jaga.
Právě ,že nám přijde divné,že máme stipance na stejných místech ..pouze na rukou a nohach ,zkoušeli jsme se oblect tak aby jsme byli celí pokrytí látkou ,rukavy a ponožky jsme gumičkovali aby nemohli pod oblečení a poté jsme nasli stípance na horní strane dlane..dávali jsme si pozor na vetrání,ale pro jistotu odpuzovace zkusíme
děkuji
Tohle vypadá na štěnice.
Zabíjí je teplo nebo celkem drsná chemie (není volně dostupná). Opravdu účinné látky jsou dnes zakázané a použít je nesmí ani derátizátor, náhražky jsou "eko" a dost často nezaberou na 100%. Volně prodejné odpuzovače, biolity a repelenty jsou na nic. Nepodceňovat a řešit, jsou to odolný mrchy!
= všechno oblečení, povlečení atd. vyvařit, postel pořádně prohlédnout a všechny záhyby, škvíry, kraje koberce atd. prohřát horkovzdušnou pistolí.
Kromě drahého deratizátora je asi nejdostupnější výkonné topení a důkladně prohřát celý byt na 70° tak aby pochcípaly i vajíčka..
PS Profi deratizace je u štěnic povinná.
Dobrý den,o flíčkách jsem četl a žádné jsem nenasel..
Když oni tyhle štípance trochu svědí i bolí ,možná by to mohla být i nejaka alergická reakce ,spolubydlící byli poštípáni ,ale ne tolik jako já.
Děkuji
Obávám se, že to budou štěnice, jsou ve dne schované, dokud je jich málo, tak nejsou vidět a koušou až v noci - jdou za teplem lidského těla a objeví se až když je jich hodně. Člověk si je přinese ve svých šatech právě z nějaké ubytovny nebo koleje, mě se to stalo asi před 5-ti lety, když jsem spal v levné ubytovně, přinesl jsem si je ve svých věcech a to že je mám doma, jsem zjistil až po čase, když se ty mrchy postupně rozmnožily. Bohužel na ně nepůsobí běžná chemie a musí přijet deratizátor, který má silnější prostředky, ale je to bohužel drahé - jeden zásah v jednopokojovém bytě stál 2000,-Kč a musí se to po 14.dnech opakovat, aby se zahubily ty mrchy, co byly v době prvního zásahu ještě v larvách, na larvy ten postřik nepůsobí... A je nutné vyprat ložní povlečení alespoň na 80°C, i ostatní textilie v bytě.
Předně - podle vzhledu štípanců bez předchozí anamnézy nelze nic usuzovat. Vzhled štípance je určen především inenzitou imunitní, případně i alergické reakce organismu a ta je samozřejmě na každý druh škůdce individuální u každého člověka. Někdo má velký otok po blechách, ale po komárech nemá skoro nic, někdo jiný to má naopak.
Nicméně podle toho prvního setkání a následného přenosu jde na 99% o štěnici. Mohl jste si přenés jen jednu nebo dvě, (nebo dokonce pouze larvu nebo vajíčko), které si náhodou vybraly k bydlení vaší postel a nic je nenutí chodit sát jinde.
Osobně jsem něco podobného zažil, přenesl jsem domů jedno vajíčko ve spacáku, který byl pak 3 měsíce kdesi někde smotaný. Vajíčko se v něm vylíhlo, larva čekala hladová, než jsem spacák rozbalil a použil na turistické dovolené. Tam jsem štípance přisuzoval komárům, když ale štípance nepřestávaly ani doma, prohledal jsem postel a hle, v konstrukci byla zalezlá jedna malá bílá nedospělá štěnice. Od té doby žádné štípance.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.