Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradťe muj pes

Od: mildaman* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,vlastním pejska Jack russel teriér a poslední dobou pořád leží,nemá o nic zájem.Tak jse byl s ním na veterině a při zjištění leizrem byla diagnoza že má prostatu.Nasadili mu antibiotika-CIPRINOL 500(dávkování 1tabletu dělím na3díly)takže jednu třetinku tabletky po 12hod.Užívání už třetí týden,ale nějaké zlepšení nevidím! Vpříbalovém letáčku jsem si přečetl že prášky jsou pro lidi! V jistém časopisu píší že není vhodné podávat prášky pro ldi,zvířatům. Prosím o radu,máteli někdo stímto zkušenosti: předem dík-MILDA!

Poradťe muj pes

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

I tak, zvětšená prostata, na to nemá ještě věk. Jak čurá? Jinak než dříve? U pejsků se to mnohdy pouhým okem nepozná, protože čurají jen chviličku a pak si to šetří, aby mohli značkovat co nejdéle. Máte pocit, že při čurání ho to bolí nebo je mu to nepříjemné? Znala jsem dva hodně staré psy, kteří měli problémy s prostatou. Prostě se nemohli vyprázdnit, vymočit. *hej*Žere, kadí, hraje si, když ho někdo vyprovokuje? Nekulhá? Neolizuje si určité místo? Odčervený je? Nemáte pocit, že ho něco bolí? Nesmrdí mu z huby? Nemá dásně kolem zubů červené? Nemá některý zub bolavý, váček pod zubem? Nemá horký čumák? Je možné, že váš pes se nudí, že to vzdal, děcka jsou ve škole, nikdo s ním neblbne. Je možné, že mu po těle nic není. Vy musíte vypozorovat něco, co dřív nebývalo. Jestliže žere, kadí, čurá, není jakoby naježený, špatně učesaný, bez lesku v očích, nic by mu až tak být nemělo. ;) Bral mu veterinář krev? Moč? Jestli ne a jen tak, od pasu a od ultrazvuku střelil prostatu a cpal ho antibiotikama, pak si myslím, že byste měli najít jiného. A o tomhle mu nic neříkat, neovlivňovat ho.

doplněno 26.10.16 17:02:

Ido, máte pravdu. Nový vet by to všecko měl vědět. ;) Na psím táboře pod stany, nádherný střední černý knírač, patřící sestře poradkyně chovu, začal být také apatický. Nežral, nelítal, vet, který do tábora přišel, nic nenašel. Odebral krev a pak psa odvezli do ordinace, protože krev ukazovala na nějaký zánět. Byl to váček pod zubem! Museli udělat rentg.snímek, aby na výstavách dokázali, že zub vylezl, byl na svém místě a zub vytrhli. Pes se jmenoval Cyril a už se nikdy nemohl ucházet o vítěze kruhu a taky o titul CACIB, ke kterému měl nakročeno. *sok* Ale zase, ulevilo se mu.

hodnocení

2x

Léky pro lidi se běžně zvířatům dávají. Naše čubina také bere na epilepsii "lidské" léky.

ria*
hodnocení

2x

3. týden antibiotika?! Tam bude něco jiného, doporučuji jiného veterináře.. Někeré léky zvířata mohou, jiné ne, veterináři vědí, nebojte.

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Když něco podobného měl můj pes, tak antibiotika nezabrala a nakonec musel být vykastrován. A žil si pak v pohodě dalších několik let. Zkuste se poradit opět s veterinářem. Klidně i jiným.

hodnocení

2x

Jak je pejsek starý? Na fotce je štěně. Štěňata takové problémy nemají. Jak starý je teď? K diagnostickému vyšetření vet použil laser? To jste něco popletl. *sok*

majlo
hodnocení

Omlouvám se,bylo vyšetření ultrazvukem,pejskovy bylo letos 6 roků. Milda!

mildaman*
hodnocení

Omlouvám se,vyšetření bylo ultrazvukem-pejskovi je 6 roků. Milda.*sok*

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Babkazov to vše zmínila pěkně. Já bych jen doplnila, že je možné, že třeba pejsek reaguje na změnu v rodině. Neodstěhovalo se od vás dospělé dítě? nebo nemáte neshody s partnerkou? nepřestěhovali či nevyměnili jste mu pelíšek? nezměnili jste krmení? neabsolvoval někdo z vás operaci? Víte, v dnešní době není lékařina, tudíž ani veterinární lékařina posláním. Veterináři často "hrají" na výdělek. Feny vám přísným hlasem "doporučí" vykastrovat, a běda, jak nechcete! a pejskům se operují prostaty. Souhlasím s babkou, že bude dobře navštívit jiného veterináře. Ale já bych naopak (sama jsem to tak udělala) nového seznámila s konáním toho prvního. Už proto, aby nevolil klasický postup, aby taky nejdřív nepřeléčil antibiotiky. Další antibiotika by rozhodně neprospěla. Ta aby vynechal a přistoupil k dalšímu kroku. Možná vyšeřit i stolici. Držím palce. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]