Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Da se neco vymahat po spatne udelane operaci?

Od: monika* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat zda někdo nemá zkušenosti s podobným případem. Náš pes si cca před rokem a půl zlomil nohu. Posléze jsme jeli k několika veterinářům a jeden z nich nám řekl že se noha musí operovat, že by se mohlo stát kvůli zátěži páteře, že by nám mohl začít odcházet na zadní packy. Samozřejmě tohle jsme nechtěli dopustit a v první řadě jsme ho chtěli uzdravit. Nechali jsme ho tedy operovat, vložili do toho hodně peněz. Ovšem to dopadlo tak, že pes dostal do té nohy infekci (při čemž pan doktor nám furt tvrdil že to nic není a že taková rána se hojí bůhví jak dlouho). Nakonec jsme jeli na jinou veterinu, kde jsou fakt odborníci... okamžitě nám nasadili léčbu a jsme v řešení co jak bude dál. Teď k jádru věci. Vypadá to, že další operaci se asi nevyhneme (nechci malovat čerta na zeď, ale asi to tak dopadne). Zajímalo by mě zda máme nějaký nárok požadovat po panu doktorovi, který to všechno zpackal, nějaké odškodnění či aby nám hradil výkony, které by nemusely být nebýt toho že si na tom jen vydělal peníze. Ovšem je tu háček a to ten že krom RTG nemáme žádný papír od prvního zákroku. Přece to ale musí být uvedené někde v PC nebo ne? prosím o radu zda máme aspoň nějaký nárok na to, abychom toho psa mohli dát do pořádku. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

annaa*
hodnocení

1x

V případě podezření na pochybení veterináře je možné podat žádost o přezkoumání k revizní komisi komory veterinárních lékařů. Pokud pochybení potvrdí, je možné žádat finanční odškodnění. Bohužel je ale nutné k žádosti o přezkoumání přidat veškerou dokumentaci, jak bylo v konkrétním případě postupováno, jenom rentgenový snímek stačit nebude.

Možná byste mohla zkusit toho veterináře požádat o výpis o operaci dodatečně, jestli to ale dělal načerno, žádný záznam mít nebude. Zprávu o provedené operaci a účtenku o zaplacení Vám měl vydat hned, když psa propouštěl domů.

monika*
hodnocení

určitě to zkusím, ovšem mám obavy aby mi dokumentaci vydal, jelikož už asi bude vědět že se něco děje...

annaa*

V tom případě stížnost můžete podat s vysvětlením : Dokumentaci o operaci a léčbě odmítá vydat.

plavest*
hodnocení

0x

Máte možnost to dát soudu. Teprve soud určí, kdo má na co nárok.Soud můžet vyhrát, ale také prohrát.Máte smůlu, ale ten veterinář též, určitě nechtěl, aby se to nehojilo.

monika*
hodnocení

neříkám že chtěl nebo nechtěl... jen se prostě na to vykašlal... kontroly to byla katastrofa, stehy by tam nechal (nebyly vstřebávací) takže jsme museli jet jinam na vytáhnutí, a když jsem ho prosila o vyléčení infekce tak se sotva na to podíval a řekl že je to dobré... tak si myslím že za to ten veterinář asi může... ale každý má jiný názor a já to chápu a respektuju a i tak děkuji za další náhled na věc ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]