Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím, nevíte někdo, co je to za brouka a jak se ho doma zbavit? Je dlouhý cca 3mm, zdá se, že jen leze, nejčastěji se vyskytuje v koupelně (na podlaze, zdech, v umyvadle), párkrát jsme ho ale nalezli i v kuchyni na lince. Lze jednoduše rozmáčknout nehtem, jemně do křupne. Momentálně jich v bytě nalezneme a zlikvidujeme cca 20 denně. Děkuji moc za odpovědi.
pravdepodobne Pilous.
Jestli je to on, tak hledat v mouce, obili obecne.. vlocky, krmeni pro domaci zvirata, krmeni pro ptaky na zimu (to jsem zazil ja).. atd.. Vyhodit vse kontaminovane. Pak to bude lepsi.
děkuji za odpověď. podle jiných obrázků na internetu mě to také napadlo, ale překvapilo mě, že se nám vyskytuje převážně v koupelně, kde určitě neskladujeme nic z výše vyjmenovaných "laskomin". myslíte, že je možné, aby se k nám tento brouk rozšířil od souseda nad námi (bydlíme ve starším domě; v koupelně máme sádrokartónový strop)? ten totiž doma chová ptactvto, tak předpokládám, že i doma skladuje suché krmivo. děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.