Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se postarat o včelu

Od: kubinek odpovědí: 6 změna:

Ahoj, přinesl jsem z venku včelu, byla znehybněná zimou, teď se v teple začíná probouzet, jak se o ni postarat? Mám ji zahrabat do listí, aby nezmrzla, případně ji nabídnout cukr, něco k pití?

doplněno 13.10.16 16:44:

tím k pití jsem myslel třeba vodu samozřejmě, nerad bych aby to někdo chápal jinak..

doplněno 13.10.16 17:39:

Má malé oči, není to trubec, ale včela, dám ji cukr

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rostlin*
hodnocení

4x

Ta zahyne. Může jít ještě klidně o včelu z letní generace,která není schopná přežít zimu.Podobně jako trubci. Zimu přežívají jen včely z tzv. zimní generace,které mají uvnitř svých těl tuková tělíska. Jedna včela nic neznamená. Musí být ve svém včelstvu. Pokud by se oteplilo,můžete ji zkusit dát na sluníčko. V ideálním případě,pokud je ta včelak ok,trefí zpět do svého úlu.

hodnocení

2x

Kubinku, jsi hodný, že se snažíš o včelku postarat. Ona ale bez svého roje, bez svého úlu nepřežije, ikdybys dělal zázraky. *sok*

rv*
hodnocení

0x

To bude trubec, zatracené včelí samičky ho nechtějí živit.

hodnocení

0x

Ta včela už je zřejmě stará a nejlépe uděláte, když ji usmrtíte. Samotná včela vám navíc nikde dlouhodobě nepřežije. Může to být i trubec, ale na ně už je dost pozdě - bývají vyhánění spíš na konci léta.

72mona3*
hodnocení

0x

Ať se postaráš jakkoliv, stejně sama nepřežije. M.

hodnocení

0x
Na zimu se trubci vyhaneji z ulu. V zime se zivi jen delnice a kralovna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]