Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocourek kašle

Od: aloisb® odpovědí: 5 změna:

Máme 1,5 letého kocourka, který kašlal na jaře, přes léto byl dobrý a nyní po ochlazení začal zase kašlat. Je stále venku nebo ve stodole, do chalupy ho nepouštíme. Můžeme mu nějak pomoci? Máme obavy, že kdybychom ho vzali do chalupy a nechali ho spát v teple, že by ještě více zchoulostivěl.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x

Spíš navštivte veterináře. Ten by měl diagnostikovat, od čeho to může být (škrkavky, nachlazení, ...)

Kočka si vždy najde i venku teplý pelíšek, popřípadě jí ho můžete vytvořit vy - zateplená boudička na závětrné straně. To by mělo stačit. M.

hodnocení

Tak to vypadá asi na ty škrkavky. Viděl jsem mu u zadečku bílého červíka. Nevěděl jsem, že se při tom kašle. Odčervíme.

To jako vážně? Že je začervený, že mu z konečníku lezou červi, to vám nevadilo?! Až když kašle, má je v plících, pak teprve ano? Jéééžiši, co to je? *zed* *plac**plac**zed*

pb®
Asi normálka. Pán neodčervuje nekastruje, na veterinu nejde, kočka je holt spotřební materiál a počítá se s častou obměnou kočkoparku.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Trochu se Aloise zastanu, asi nebude takový necita. Odčerví, a třeba taky nechá naočkovat. Jen nemá ty znalosti a zkušenosti. To u nás přes ulici si postavili loni dům manželé - lékaři s dvěma dětmi a hned jim (na podzim) pořídili koťátko; ale jen obyčejné, jak mi svěřili, když mi nedělalo dobře, že nám jejich kotě neustále mňouká za dveřmi a klepe se zimou. Prý jen obyčejný kocour, ten nesmí domů, ať se postará. Domlouval jim i soused, že kotě potřebuje teplo. Až do prosince nic. Pak mu udělali boudičku, dali ji na zem! a jelikož nemají plot, vleze tam každý pes, co jde kolem. Tak si kocourek našel díru do naší kůlny a tam se uvelebil v nůši na jutových pytlích a chová se způsobně. Nehrabe mi v záhonech, pije z jiného kyblíku (co mám na deštˇovou vodu) než náš pes a dokonce chodí jen po cestičkách. Jestli jde po stopě naší čubiny, protože ta je to naučená, nebo ví, že by mě to mrzelo, nevím. Tak jsem přidala i polštářek. A nájem platí tím, že už rok jsme neviděli jedinou myší díru ani potkana. Takže necitové měli pravdu. Postaral se. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]