Nejste přihlášen/a.
Ahoj Majo,
díky moc za info. Jsem vděčná za každou radu, protože už jak jsem psala, nemám skoro žádné zkušenosti. Jen se trochu bojím toho, že když ho nechám první dny doma, že pak nebude chtít být venku. Jo a ještě jedna věc, nechat ho tam jen přes noc nebo i přes den?Jestě jsem se chtěla zeptat jestli nemáš náhodou ty nějakou zkušenost zda si máme koupit psa nebo fenu, tento dotaz jsem psala i do mé otázky, ale bohužel došlo k nějaké chybě a půl textu zmizelo... Pořád nad tím uvažuji a nevím, bojím se hárání feny a psů okolo našeho domu...Musí mít fena štěňata? Na druhou stranu moji rodiče mají psa a ten zase všechno očůrává, když cítí hárat nějakou fenu tak je k neudržení a řekla bych, že není tak přítulný...Jinak o jiném noclehu při mrazech jsmeuvažovali, že ho dáme na noc do sklepa, kde se samozřejmě topit nebude.
Ahoj Moniko,
mám teď druhého psa, Leonbergera, a tentokrát fenku. Předtím Briarda, psa. Můžu-li vůbec nějak hodnotit rozdíly , tak fenka je báječná kamarádka, výborný hlídač a naprosto ideální k dětem. Má i lepší návyky ohledně čistoty. Jediný problém je, když barví. Ale není to nic katastrofálního. Prakticky je kritických 7-10 dní, dvakrát do roka. Já jí mám v té době raději pod stálým dozorem.
Na rozdíl od feny, pes bude celý život se snažit o vedoucí úlohu ve smečce a bude záležet jen na Tobě co mu dovolíš. Navíc zahrádka vezme za sví víc než u fenky.
Co se týče stesku po mamince, neměli jsme s tím prakticky nikdy problémy. Když jsme si štěně odebírali, přijeli jsme si o něco dříve a tak půl hodiny si s ním hráli ještě u maminky. Potom jsme dostali kus hadru, ze kterého máma voněla a jeli jsme domu. TAdy jsme se mu věnoveli tak důkladně, až usnulo. Hadr s máminým pachem jsme mu nechali u čumáku. JAk se probudí, tak zase hned se mu věnovat až se utahá. FAkt to chce tak 3 dny naprosto intenzivně ho zabavit, a potom si už na mámu ani nevzpomene. Denně ale kontroluj díry v plotě, protože jejich zvědavost je bez hranic.
Zdraví Michal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.