Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký druh želvy?

Od: barbucha® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, obracím se na zkušené lidi s dotazem. Bydlíme v bytě a před měsícem jsme si pořídili želvu zelenavou, o které jsem si myslela, že je na chov nejméně náročná a tak mi to i potvrdil chovatel, od kterého jsem si želvu koupila. I přes veškeré dodržování rad ke správnému chovu nám želva dnes po třech dnech spavosti uhynula. S chovatelem jsem mluvila, když ještě želva žila a ten tvrdil, že je nejspíš přehřátá. Podotýkám, že terárium máme přímo od něj a v nastavení jsme nic neměnili... K úmrtí se mi nevyjádřil, nebere telefon... Má otázka ale zní, jaký druh želvy suchozemské je tedy vlastně nejvhodnější na chov doma v teráriu, bez možnosti venkovního výběhu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pro zacatecnika neni lehci druh, nez zelva zelenava. Ta vase asi byla nemocna. Jinak pro zelvy hlavne velke tera a uvb zarovka.
Jo zelvy vodbi to je nezmar, ta prezije vse a to staci jen zradlo, voda a uvb zarovka s vyhrevem. Ta dokonce zije i u nas na rybniku jiz nekolik let, kdysi ji tam nekdo hodil a dari se ji. Nejvetsi nevyhoda je, ze z petikoruny vyrosta fakt veliky dravec a potrebuje velke akva.

lidus*
hodnocení

0x

Suchozemskou nevím ale měsíc mají vnučky tyto dvě želví miminka a zatím v pohodě.

Jaký druh želvy?
Jaký druh želvy? #2
Jaký druh želvy? #3

venkov4ever*
hodnocení

0x

Myslela jste správně, pro chov v bytě bez možnosti zimování je skutečně nejvhodnější želva zelenavá, nejlépe poddruh thh. Pokud se želva stále drží pod zářivkou, nekompromisně ji pozvedneme (tu zářivku) a tak snížíme teplotu. Neměl bych zde dělat reklamu, ale želvu bych koupil jen od pana Junka. V případě želvy se šetřit opravdu nevyplatí. *stop*

doplněno 07.10.16 08:02:

Pro tarantel: "...která suchozemská želva je nejvhodnější pro začátečníka chovatele do opravdu malého bytu...není to žádná jiná želva než: želva zelenavá - Testudo hermanni boetgeri včetně menšího poddruhu Testudo hermanni hermanni, který je co do velikosti úplně nejvhodnější...Ano to je přesně ten druh, který je chovatelsky nenáročný, cenově i jinak dostupný, vhodný do malých bytových prostorů."*fn*

doplněno 07.10.16 13:05:

Každé původně divoké zvíře v chovu strádá. Suchozemská želva se i bez zimování a výběhu může v pohodě dožít 80 let. Jde jen o dodržení určitých zásad. Chovatel by měl počítat spíše s tímto. *nevi*

tarantel*
hodnocení

0x

Bez možnosti venkovního výběhu ROZHODNĚ NE želvu zelenavou! Vlastně žádná suchozemská želva se nehodí do bytu.

doplněno 07.10.16 12:18:

To, že se to píše na stránkách prodejce želv, ještě neznamená, že je to pro zvíře optimální. Každý Evropský druh želv POTŘEBUJE venkovní výběh páč jinak strádá. Jo může v tom paneláku strádat třeba i 10 let to je fakt. Hlavně, když to sype.

doplněno 07.10.16 22:42:

Vaše informace nejsou z důvěryhodných zdrojů, zeptejte se teraristů, co chovají želvy řadu let (nikoli pouhých prodejců). Citovat závadné informace z internetu a pofiderní příručky plné chyb zvládne každý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]