Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočky plemene birma/ragdoll

Od: birma odpovědí: 4 změna:
Ahoj, tyhle dvě plemena jsou v ČR neobvyklé.Kdybych si chtěla nějakou pořídit, jak je to s pouštěním ven? Prý jsou podobní psům, milé,přátelské a všude chodí za svým pánem. Mělo by se s nima chodit ven jen na vodítku? Jsou větší a myslím, že ne tak pružné. Jak je to s každodenním životem?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Mám ragdolláka, doma v bytě věčně chrápe v posteli, na chalupě lítá po celé vesnici a loví myši. Na zavolání jménem se vrací do půl hodiny, prostě asi až on chce. Mazlivý je od kotěte, nerad se koupe a češe, vodítko sice má ale v Brně ven nechodí.Ragdollákům se říká "hadrová panenka" průžní jsou až moc a náš kocour vyžaduje přítomnost lidí, nesnáší v bytě zavřené dveře. Aportuje malý míček a to je vše co umí ale dělá to opět když se mu chce.Stačí sáhnout na kliku vstupních dveří a běží příchozího vítat.

Kočky plemene birma/ragdoll

hodnocení

0x

Velice dobrý známý má ragdolku Ewelynku. Jezdí na chalupu i s ní. V Ostravě je v bytě líná, mazlivá, modrooká víla a na chatě lítá po venku a kolem bazénu chytá vlaštovky a večer netopýry. Dvě osobnosti, normálně schizofrenik. ;)

lidus*

Ano, já často říkám v bytě je to princátko a na chalupě darebák. Je zajímavé, že přechody byt-chalupa mu vůbec nevadí a hned se z něj stane někdo jiný. V bytě sežere jen Miamorky, Felixe, šunku a kuřecí maso, na chalupě sežere kde co a ještě se olizuje. V bytě chodí na kočičí WC, na chalupě jej má a odmítá používat. O lovu zpěvného ptactva raděj mlčím.

doplněno 07.10.16 13:07:

Náš kocour stál těch zmíněných 10000,- nebyl vhodný k zařazení do chovu jelikož má chybu ve vybarvení, PP jsme obdrželi až po doložení kastrace. Kocoura jsem dostala na HLÍDÁNÍ po rozvodu dcery a narození mimina, chtěl ho partner ale vzít si ho nechtěl,hlídám třetí rok a věřte mi, že je mi celkem šumák, pokud by se to desetitisícové zvíře na chalupě zaběhlo. To není jen pořizovací cena, tj. měsíčně cca 1000,-. + veterinář pravidelné odčervení, očkování.

pb®
hodnocení

0x

Birmy ani ragdollové nejsou v ČR neobvyklé. Naopak po rozdělení plemen ve výstavních kategoriích jsou na vzestupu a momentálně tvoří většinu výstavní kategorie 1-dlouhosrsté kočky, v zastoupení několik desítek na každé výstavě. Předpokládá se, že kočka vybraného plemene bude s PP, chovatelé ve většině případů nepouští svá zířata volně ven, protože hrozí nechtěné nakrytí, nakažení nemoceni, odcizení kočky nebo její úraz/smrt. Tedy kočky s PP obvykle žijí po generace doma maximálně s výběhem na zajišěný prostor. Chcete si koupit kočku za dejme tomu 10tis. a udělat z ní dvorkovou myšilovku? Můžete, ona bude mít jistě velkou radost (chovatel už méně), otázka je jak dlouho jí ta radost vydrží, než se jí něco stane. Takže ano, kupte si ragdolla nebo birmu nebo jakékoliv jiné plemeno, oploťte si pozemek tak, aby nemohla oplocení překonat, a pak jí s klidným svědomím pustťe ven. Nekupujte si birmu nebo ragdolla v případě, že nevíte kde se bude toulat a občasnou ztrátu kočky berete jako to je holt život, kočky se ztrácejí.

doplněno 07.10.16 15:02:

No právě Lidus, je Vám to šumák, kocoura máte tak nějak nedopatřením, nechtěla jste ho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]