Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dostali jsme čtyřměsíční kotě,máme ho měsíc, když se probudí,tak je chvíli miloučké,ale potom začne kousat.Chceme si s ním hrát,aby přestalo,ale je to stále horší. Sisa
Ale to kotě vás nekouše. I ono si s vámi chce hrát. Kdyby vás skutečně hryzlo, máte díru do ruky.
Holt kočičí zábavy jsou někdy trochu tvrdší. Měli jsme kotě, které na sebe nedalo ani sáhnout. Kdo na něj sáhl, dostal drápem. A pěkně naostro. Dnes je z něho dospělá kočka a je docela milá, i když stále trochu náladová.
Každá kočka to má nastaveno jinak. Jedna si dává pozor, aby váš neškrábla, jiná vám tak zrasuje ruce, že vypadáte jak po útoku vzteklé sekačky na trávu. Většinou se s tím moc nedá dělat, holt i u lidí je rozdílná empatie. Ale hrát s kotětem si lze i bez zranění od zubů či drápků. Většinou dochází k našemu poranění z jediného důvodu. Není to našimi pomalými reakcemi, ale pouze a jenom proto, že kotě prostě chceme muchlat, drbat a pokoušet - rukama. Můžete se pokusit vychovat ho stejným způsobem jako štěně (kdykoliv se do vás zakousne či zasekne, prostě ukončit hru), ale to se asi nepodaří (ale nikdy nevíte...)protože na rozdíl od štěněte si kotě vyhraje samo (nevyžaduje smečku), a proto to pro něj není "trestem", když ho přestanete pobízet ke hře.
Pokud tedy chcete předejít zranění, než se mrňousek zklidní věkem, hrajte si s ním pomocí peříček, míčků a jiných "prodloužení ruky". M.
Myslím, že je to chování dost časté, jen ne moc koček útočí i na obličej. To jsem s kočkami nezažila, ale ty agresivní výpady z ničeho nic, ano. Jasně jsem dala kočce najevo, že je to moc, tak, aby jí to bylo nepříjemné. Třeba jsem ji zatahala za ucho a tvrdě odložila, ano, za hlasitého "jau", nebo jsem ji zvedla, zatřásla s ní , vynadala a opět vyhnala. Přestaly to dělat všechny, pochopí docela rychle. Netolerovala jsem ani podobné chování, kdy skočily na klín a zatnuly mi drápky do kůže. Plesknout a vynadat, pochopí. Že po určité době mazlení kotě prudce zaútočí jsem vnímala tak, že nacvičovalo rychlý konec života myši, kdy už ji hra přestala bavit. Ale to je jen moje domněnka.
Kočka je pořád šelma, sice koťátko je třeba malé, ale pro přežití má dané určité instinkty, jsou i šlechtěné druhy. Dcera má třeba dva ragdoly (Samíka a Zoe). To jsou zase takoví mazlové, až mě to někdy nudí. Ale taky mají rozdílné povahové vlastnosti. Zouvina je spíše taková odměřená, ale zase, když se přijde přitulit, tak to stojí za to. Samík je takový noční lovec, jelikož taky toho tak moc nenaspím, tak jsme takoví noční kamarádi. A to jsem doma tak jednou za čtrnáct dní.
Kočka (pes a jiná zvířata) není hračka. Doporučuji koupit plyšáka.
Jak psali výše, šelmy si hrají přesně tak, jak se chová ta vaše chlupatá kulička. Kdyby byly třeba dvě kočičky, tak tohle "nepříjemné" hraní a učení se, na co jsou drápky, by se vydováděly mezi sebou a pak by se na vašem klíně stočili do klubíčka a spokojeně předly.
Takhle to chce ji zabavit hračičkami na provázku ap, unavit a pak z toho vyroste.
Od dětství do nedávna jsme doma měli již mnoho koček, a přesně vím, jaké je to, když se ty jehličky (ať drápky nebo zoubky) zapíchnou pod kůži. Nezapomenutelné jsou také koupele
Ale vždyť to je u koťat úplně normální ! Koušou a škrábou, ale nedělají to proto, že Vám chtějí ublížit, chtějí si s Vámi hrát, třeba když si hraje s kuličkou, také ji kouše a škrábe, nelíže ji
... Kotě toto prostě neodnaučíte, odnaučí se to samo, až bude dospělé, bude to o mnoho lepší
, bude lovit myši a nebude mít náladu Vás kousat do ruky
, už přeci jenom bude rozumější... Musíte to vydržet, i když to občas pořádně zabolí
!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.