Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznáme svrab u morčete?

Od: hurvajs odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, máme doma na hlídání morče, je pohodové, žere s chutí, kvíká a panáčkuje. Jenom se nechce nechat brát do ruky ani hladit, když nás nezná. Akorát se poslední dny pořád drbe a pobíhá, poskakuje. Tak si myslím, jestli nemá svrab, ten prý se pozná jenom pod mikroskopem u veterináře. Je možné ho chytit, když jsem s bráchou morče jen krmil a ani nepohladil, protože se nedalo? Ale byl jsem u jeho bedýnky blízko a u morčete taky... Budeme s ním asi muset na veterinu, nevíte, kolik si mám připravit peněz na vyšetření svrabu? Nemůžu ho tak nechat, má být u nás ještě tři měsíce...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Svrab určitě nemá. Má spíš problém s prostředím, ve kterém se nachází. A to vám řekne i veterinář. Tomu zvířátku chybí péče o podestýlku (nebo je nevhodná).

72mona3*
hodnocení

2x

Svrab se pozná opravdu podle toho, že se zvířátko drbe, ale co je hlavní, také by mělo změny na kůži. Sice na něj nesaháte, ale jak ho dostanete do přepravky? To už na něj sáhnout stejně budete muset, ne? A když už tedy na něj sahat budete, rovnou ho prohlédněte na místech, kde se drbe. Za ouškama apod. Pokud neobjevíte žádné stopy po svrabu, veškách, lupech atd., tak bych morčátko zbytečně nestresovala cestou na veterinu. M.

doplněno 07.11.16 00:01:

Se smrtí morčátka bych nestrašila, to by muselo být hodně zanedbané. Pokud si opravdu nejste jistí, návštěvě veterináře se nevyhnete. Už jen pro klid duše. Cesta hromadnou dopravou nevadí, jen zajistěte, aby ho neofouklo. Průvan by byl mnohem horší, než včas odchycený svrab.

hurvajs
hodnocení

Děkuju ještě jednou. Já jsem právě přemýšlel, jak ho zabezpečit,a by nenastydlo, toho se bojím. Tak mamka dnes dopoledne koupila ve zverimexu takovu papírovou přepravku na hlodavce, kdyby bylo třeba. Před chvílí mi volala. A já bych mu do ní dal podestýlku, něco k jídlu, aby bylo klidné a zabalili bych tu krabici do deky, aby byly volné jenom ty průduchy na dýchání sezhora. A ještě bych ho nesl v takové velké tašce. Snad by to mělo být v pořádku. Ale pořád doufám, že tam nebudeme muset jet, dneska třeba ráno dvakrát jedlo a teď v klidu spí. Budeme ho sledovat. To je teď u nás doma téma č. 1. :)

hodnocení

2x

Podívej se tady, jestli něco neděláte špatně. Proklikej celou stránku, nesoustřeď se jen na jednu věc. kralici.cz/...

hurvajs
hodnocení

Děkuju moc, myslím, že ho krmíme správně, to jsem rád. My jsme měli kdysi morče, ale nikdy nemělo žádné problémy, tak jsme z toho teď trochu dost na nervy, že tomuto morčeti něco je. Teda doufám, že jenom "možná". Že to bude snad planý poplach.

hurvajs
hodnocení

Děkuji moc za odpovědi. No mamka se mu do srsti opatrně teď dívala a říkala, že tam nic nevidí, ale že je opravdu nějaké nervózní. Já jsem četl na internetu, že svrab třeba nemusí být ani vidět a že v začátku když se to podcení, tak morče může umřít. To bych teda nerad a nejenom proto, že to není přímo moje morče. Je mi ho líto. Taky bych ho nerad zbytečně tahal na veterinu, našel jsem si i nějaké doktory, co se specializujou na morčata, ale nemáme auto a musel bych ho vézt v té zimě MHD... :( Myslíte, že můžu počkat? Abych něco nepodcenil. Jako žere pořád, ale už máme všichni katastrofické představy, jak do pár dnů začne mít křeče a opadávat mu srst a tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]