Nejste přihlášen/a.
Toto léto u nás i u sousedů odnesla liška celkem přes dvacet slepic. Že to byla liška, potvrdil jeden, co ji viděl. Zbylé slepice už jsou víc pod dohledem a včas zavřené. Jenže postupně za poslední měsíc nám zmizelo větší kotě a týden na to sousedům. Sousedka říká, že je někdo ukradl. Napadlo mne, jestli je nemá taky na svědomí liška. Nikdy jsem to neslyšela. Myslíte, že je to možné?
Hlavní potravou lišky jsou drobní hlodavci (myši a hraboši). Žere však všechno, od hmyzu až po zvířata do velikosti srnčete.Většinou však jen mláďata na dospělce si netroufne,protože na tom není zase až tak fyzicky dobře. V době,kdy má liščata, loví hlavně slepice,husy i kachny, kvůli zvýšenému přísunu jídla.Slyšela jsem, že 1 slepice vydá za 50 myší.Jelikož jsou slepice zavřené tak,že se na ně nedostane,tak proč by nebylo možné z nouze ulovit koťata nebo králíka či zajíce. balcerka, jsem tedy pro, že to možné je.
Dobrý den, mohla to být liška - i když by byla pravděpodobně hodně hladová, kdyby brala koťata, mohl to být i kocour, kterému se nelíbily nové přírůstky v teritoriu, to pak nemilosrdně vraždí, mohlo to být auto - nešťastná náhoda, mohla se zatoulat a vzal si je někdo z dobré vůle..Pokud byla koťata venkovní, mohlo se stát cokoliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.