Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohla to být liška?

Od: balzerka odpovědí: 4 změna:

Toto léto u nás i u sousedů odnesla liška celkem přes dvacet slepic. Že to byla liška, potvrdil jeden, co ji viděl. Zbylé slepice už jsou víc pod dohledem a včas zavřené. Jenže postupně za poslední měsíc nám zmizelo větší kotě a týden na to sousedům. Sousedka říká, že je někdo ukradl. Napadlo mne, jestli je nemá taky na svědomí liška. Nikdy jsem to neslyšela. Myslíte, že je to možné?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hlavní potravou lišky jsou drobní hlodavci (myši a hraboši). Žere však všechno, od hmyzu až po zvířata do velikosti srnčete.Většinou však jen mláďata na dospělce si netroufne,protože na tom není zase až tak fyzicky dobře. V době,kdy má liščata, loví hlavně slepice,husy i kachny, kvůli zvýšenému přísunu jídla.Slyšela jsem, že 1 slepice vydá za 50 myší.Jelikož jsou slepice zavřené tak,že se na ně nedostane,tak proč by nebylo možné z nouze ulovit koťata nebo králíka či zajíce. balcerka, jsem tedy pro, že to možné je.

ria*
hodnocení

1x

Dobrý den, mohla to být liška - i když by byla pravděpodobně hodně hladová, kdyby brala koťata, mohl to být i kocour, kterému se nelíbily nové přírůstky v teritoriu, to pak nemilosrdně vraždí, mohlo to být auto - nešťastná náhoda, mohla se zatoulat a vzal si je někdo z dobré vůle..Pokud byla koťata venkovní, mohlo se stát cokoliv. :(

balzerka
hodnocení

Auto ne, jsme bokem, za vodou u lesa.. Nějaký kocour možná, ale těch lišek tu musí být víc. Ta mláďata už budou velká a možná už taky loví..

hodnocení

0x
Pokud koťata běhají venku a chodí i na nějakou louku nebo po větší zahradě, mohl to být i nějaký dravec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]