Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,přivezli jsme si kotě britske modre, je hravé zdravé,krásně ji masové kapsicky,ale jediné co ji nemůžem naučit,je na vodu,už jsme zkoušeli skoro cokoli,ale vodu nanejvýše malinko olizne z prstu,ale to je všechno...Nemáte nějaké typ jak na to...děkuju
Naše kotě (dnes už trochu přerostlé) ze začátku taky vodu moc nechtělo. Ale jelikož jsme mu mléko vůbec nedávali, nakonec si zvyklo. Chodí na vodu do skleniček, do dřezu, ke kytkám.. prostě kamkoliv, jen ne do své misky poslední dobou vede skleněná miska uprostřed bytu. A když v ní třeba plave květ růže, to je teprve oblíbená! Nechte kotěti na výběr tak ze 2-3 míst a pokud si všimnete, že se pídí po vodě kolem umyvadel, vany, dřezu apod., tak mu strčte nějakou misku do cesty. Vodu měňte 2x denně. Časem si zvykne.
P.S.: Pokud kočku pozorujete pár hodin denně a nevidíte ji pít, neznamená to, že nepije vůbec. A malým kočkám stačí poměrně málo.
Zdravím,
některé kočky prostě čistou vodu pít nebudou i kdybyste se se rozkrájeli. Hodně takových koček chodí pít třeba vodu z misek pod květináči, různě špinavou vodu (z kbelíku s vodou, se kterou jste vytřeli podlahu) a pod., to pokud jsou to kočky, co nechodí vůbec ven. Ty venkovně-domácí pak chodí pít ven z různých misek, kaluží. Některé kočky vodu moc nepijí celkově, ale milují mléko, jenže po něm většinou mají průjem.
Kočky potřebují hodně vody, pokud jsou na suchém krmení (granule), pokud krmíte kapsičkami a konzervami, tak zase tak moc vody nepotřebují.
Dal bych si na zem misku a dělal kočičku a jakože mňam voda ta je dobrá. Nechceš? Tím lím, bude víc pro mě. Může to napodobovat, třeba ne hned, ale až bude sám tak to vyzkouší. Jako děcko
Kočky prostě vodu nerady. Jestli jí kapsičky, nemusíte se bát, že by nemělo dostatek vody. Já těm svým ředím konzervy vodou, tu zbaští.
A nebo si zkuste nalít vodu svoji, do té mojí (obědvám) se kotě právě pustilo jako kdyby lepšího nápoje nebylo dělala jsem si o tom legraci o víkendu, probiotika do ní dostat nemůžu, ale hádejte, co se stalo, když jsem na stole nechala tabletku B-komplexu a hořčík...
S tím mácháním a lehkým cákáním prstu ve vodě mám zkušenost, že si potom líznou, ale natrvalo tu vodu prostě nepijí.
Kočky vodu nerady? Co by jiného pily? A zvlášť když jedí pouze granule je dostatek čerstvé vody přímo žádoucí.Měli jsme britku 14 let a vodu pila o 106! Při horkých letních dnech vypila i 250 ml.Občas jsem ji dala trochu smetany smíchané s vodou.Vodu nemilovala na koupání,tak jsme ji prostě nekoupali,čistila se sama a nikdy nebyla ,,cítit,,.
Ještě jsem neslyšela, že by se kočka musela nějak učit na pití vody. Dejte misky s vodou na různá místa po bytě. Když bude mít žízeň, tak na to určitě neumře a napije se.
Ano kočky pijí velmi málo vody, takže se jim má dávat vlhké krmivo. Ale neznamená to, že kočka na granulích zemře na dehydrataci proto, že se nenapije. Samozřejmě ledviny to časem odnesou.
Naši kocouři žerou pouze granule a tedy hodně pijí. Mají 2 misky, každou v jiné místnosti. Když začínali, pak s kapsičkami, později do obsahu kapsiček přidávali velmi kvalitní granule, pak opačně, do grynulí cvrnkli kapsičku. Čím více granulí, tím více pijí.
Já si myslím, že nenaučíte. "koně můžeš přivést k vodě, ale nedonutíš ho pít" Ani já sama jsem se to nenaučila, nepřinutím se, ikdyž vím, že bych měla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.