Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za brouka(škůdce)

Od: vk odpovědí: 5 změna:
Co je to za brouka(škůdce) #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

venkov4ever*
hodnocení

1x

Slunéčko dvoutečné a jeho vývojové stádium pupa obtecta, čili mumiová kukla. *slunce*

doplněno 18.09.16 15:57:

Pro jofa: Přesně tak, je to vrbař uhlazený. Ovšem ty larvy...*nevi*

doplněno 18.09.16 16:19:

Znovu to prohlížím, ale ty pupy musí být od slunéček. Stopro. *uf*

jofa*

Na prvním snímku - Vrbař uhlazený.

doplněno 18.09.16 16:09:

Já odhaduji, že to budou larvy nějaké ploštice. Jinak brouky a motýly jsem sbíral od r.1976, tak si ještě něco pamatuji bez vyhledávání.

Ploštice nemá klasické larvy - housenky, malé ploštice jsou podobné dospělým. Jinak samozřejmě to není slunéčko, to je více kulaté, je to ten vrbař.

floro*
hodnocení

0x

První máte odpovězeno, druhé jsou kukly nebo svlečky kukel slunéčka. Udivuje mě, kolik lidí se na to letos poptává. Dřív nebyly tolik vidět, nikdo o nich nevěděl. Poslední léta se daří mšicím, tak i jejich predátorům a jsou více na očích. Obzvlášť, když nechávají takové záhady na švestkách :)

hodnocení

0x

Tohle slunéčko dvoutečné jsem často viděla na liliích i minulé roky, na ničem jiném nebyly než na těch liliích.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]