Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úmrtí ancistruse albína

Od: nicol* odpovědí: 2 změna:

Prosím o radu,mám akvárko 54 l - mám problémy z chovem albína ancistruse.Klasika hnědý ancistrus /mám 4 ks/ je v pořádku,ale albínek mi v akvárku nikdy dlouho nevydrží.Vždy mi po krátké době umře-naposledy dneska /měla jsem ho 14 dní/.Může být ještě v něčem jiném závada,co dělám špatně /teplotu,ph/ hlídám.Nevím v čem to je,hnědý ancistrus v pohodě,albínek nevydrží.Nemá se chovat třeba ve větším počtu /měla jsem nejvíce 2 ks/.Nebo je závada v krmení?Někde jsem slyšela,že mám dát občas do vody list hlávkového salátu.Díky za radu. Začínající chovatelka.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

1x

Úhyn nově zakoupené rybky může mít více důvodů. Může být oslabená nebo nemocná z obchodu. Nesnese změnu vody, nepřijmou ji ostatní ryby, nesnese změnu krmení. Prostě je to individuální. Všeobecné pravidlo je nedávat nové ryby hned do společné nádrže, ale nechat je asi 14 dní v karanténní nádrži. Co se týká krmení ancistrusů, určitě je dobrý výrazný podíl rostlinné potravy. Např.: umytý list salátu, kostička jemného mraženého špenátu.

ukulele*
hodnocení

0x

zodpovězení této otázky je velice složité, jak dlouho máš ty hnědé ancáky? odkud jsi měla ty albíny? pocházejí ze stejné vody? z oblasti? není chemismus vody rozdílný? pozor na ten list salátu, kazí se jím hodně voda, ancistrusy jsou všežravci a spíše než rostlinnou, tak mají rádi masitou stravu, ale to by bylo nadlouho, ale můžem to probrat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]