Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dupání králíka v noci

Od: luc* odpovědí: 8 změna:
Ahojte,
chtěla bych vás moc požádat o radu a zkusenosti protoze uz si opravdu nevím rady. Máme doma samici beránka trochu přerostla, cca 2,5kg. Mame ji v kleci na chodbě, jsou ji cca 2 roky. A ted k problému, neuveritelne v noci dupe, zvláštní je ze to proste dela jen v noci a navecer. Je zvykla pravidelně kazde rano dostávat jidlo. Je naučena curat a kadit do klece, pustena bývá někdy i cely den, podle toho, kdo a jak dlouho je doma. Minimálně však 2hodiny denně. Je ticho tma a ona z ničeho nic treba ve 2 rano začne silene dupat a dupe do te doby nez nas nevzbudi a někdo za ni na chodbu nedoleti, pak je treba klid a za hodinu treba začne znovu. Klec ma velkou dostatečně, zdravá je taky, ma dokonce plysaka na ojizdeni, protoze ma nutkání chlapa, pritom je to baba! Jinak je pres den zlata. Dobehne na zavolání, panackuje pro jidlo, dojde přivítat kdyz dojdu domu, otevírá si pootevrene dvere, dokonce nam vubec nic nekouše, jen v te noci se z ni fakt mužem zbláznit. Některé dny je to lepší, jiné silene. A toto nam dela uz minimálně rok a pul. Uz nevim co s ni. I kdyz ji zavřem do komory, kde ma opravdu tmu, stejne to dela. Děkuji za každou reakci

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kr
hodnocení

0x

Králíci v noci moc nespí, ona nechce být zavřená, chce si hrát, být s vámi, je jí smutno. Když vám nic nekouše a chodí na záchůdek do klece, nechte jí v noci klec otevřenou ať může běhat na chodbě, k tomu hromadu jablečných větviček ať se trochu zabaví.

luc*
hodnocení

To nas napadlo, jediný pruser je, ze mame na chodbě plovoucí podlahu a ona kdyz běhá tak to jde silene slyšet :D navíc je tak zbarvena, ze kdyz si v noci sedne nebo lehne, my ji nevidíme a kdyz se jde po tmě, treba na záchod, stalo se mi uz mockrát ze jsem do ni nechtěně kopla. Ale asi to budeme muset vyzkouset moc druhých variant uz neni.

hodnocení

0x

Na několika místech jsem se dočetla, že dupání je buď varováním před nebezpečím nebo sdělení, že se mu něco nelíbí. terarka.net/...

luc*
hodnocení

Toto jsem taky hledala a docetla, ale urcite by nas nevarovala 4x za noc :D prvni jsme si mysleli, ze se ji nelíbí televize kdyz se někdo v noci divá, ale ona to dela i kdyz všichni spi.

figurek*
hodnocení

0x

haha. *smich*

Pusťte k ní samce a uslyšíte celou sérii dunivých ran. Jeden by nevěřil s jakou frekvencí a s jakým nasazení králíci pracují na mladých. Budete mít malé králíčky, vaše králice bude potichu a vy se v klidu vyspíte.

luc*
hodnocení

No a kralicky prave nechceme :D co bysme s neni dělali. To uz nas napadlo, ze chce samce, ale dela to jen v noci což je zajímavé. Spis naopak jsme premysleli nad kastraci, ale nechci ji ubližovat a navíc jsem četla, ze samice po tom bývají někdy zle a ona je ted opravdu jak milius, muzu s ni jest z jedné misky a ji to nevadí :D (vyzkouseno) i kdyz ji treba malý nejak zlobí, nedovolí si a jeste nikdy se neohnala, což moc nechci aby se měnilo.

Tak dejte na chodbu nějaké malé nouzové osvětlení? Pokud je čistotná, nechala bych klec otevřenou, asi si fakt vynucuje pozornost?

Nezkoušeli jste ji někam jinam přestěhovat, kromě tmavé komory?

blanka33*
hodnocení

0x

Naši králíci to dělají, když se jim něco nelíbí... A ve tmě jsou skoro pořád když je máme ve chlévě... Ale je možné že se jí nelíbí ta tma a ticho *nevi*... Asi by radši spala na posteli s vámi *smich*...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]