Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. Mé fence(jorkšír) se před 3 týdny narodili 4 štěňátka. Má je poprvé, takže ani já přesně nevím co a jak. Pořád je kojí, ale mám pocit, že už nemá tolik mléka, aby to všem 4 stačilo. Vylézají z pelechu a pořád když k nim fena přijde by jedli nebo hodne nahlas kňourají. Mám už začít přikrmovat? A čím? Někde jsem četla, že rozdrobím granulky pro štěňátka a smíchám s teplou vodou, aby z toho měli kaši. A nebo se jim na začátku dává něco jiného?
Budu moc ráda za rady. A předem moc děkuji
Na začátek je ideální koupit v ZOO prodejně štěněcí mléko v prášku. Také mají pro takto malá štěňata kaše či paštiky (od 4 týdnů), spešl granulky. Je možné i přikrmovat škrabaným hovězím masem (syrové). Také fena by se měla krmit granulema pro březí feny a štěňata - velmi často se stává, že v době odstavu štěňat jim začne vyvrhovat svoji potravu. Hlavně štěňata nekrmte násilím a množství úměrné jejich velikosti (mají mini žaludek).
Když štěňata začnou mamině olizovat koutky huby, prosí o jídlo, mají málo, mají ještě hlad. Vylézají z pelechu, protože rostou a už jen neleží. Aby z pelechu nevylézala, je dobré je dát do větší bedny, odkud mamina vyskočí.
Abych nemusela něco opisovat, chtěla jsem vám dát jeden článek, ale každý má něco do sebe, z každého si vezměte to, co se vám líbí nebo vám to vyhovuje search.seznam.cz/...
Ještě si pohledejte Vývoj štěněte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.